Skip to content

Carta a la senyora Herráiz II

Gemma Garcia

Benvolguda Sra. Herráiz
El juny del 2013 vaig escriure-li una carta per deixar patent l’absurd que representava que el Consell Insular de Menorca fos l’emisor del carnet de família nombrosa i, en canvi, no apliqués descompte a gairebé cap activitat orientada a les famílies, d’entre les que organitzava el propi Consell Insular.
Vostè mateixa em va respondre donant-me la raó, argumentant que era una situació en la que no havien anat a caure, però que, com era una petició totalment raonable, hi posarien remei. Així va ser que, quan ho van portar al Plè del Consell, govern i oposició van estar d’acord en solucionar aquesta incoherència.

Mesos després, al Plè del Consell de l’abril de 2014, la Sra. Maite Salord va fer una pregunta demanant quin era el motiu de la no aplicació del descompte de família nombrosa a les activitats del 2014 orientades a famílies. La seva resposta va ser que si que s’havia definit un
descompte per a famílies nombroses, però no s’havia publicitat als folletons informatius per una manca d’espai en els mateixos.
L’excusa de la manca d’espai als folletons ja de per si sonava absurda, però quan vaig comprovar els descomptes reals aplicables, vaig veure clar que se n’estava rient a la cara. Al campament de Biniparratx d’aquest estiu hi ha hagut un 0% de descompte per a famílies nombroses, a les cases de colònies del Consell hi ha un 0% de descompte per a famílies nombroses, a les visites culturals depenents del Consell hi ha un 0% de descompte per a famílies nombroses; només he pogut trobar un 5% de descompte a les 4 activitats organitzades per Injove aquest estiu.
Se’n riu de nosaltres senyora consellera quan aplica un 5% de descompte a 4 activitats? El que pot representar un descompte de 15€ de 300 en unes colònies? Es fa una lleugera idea del que suportem les famílies nombroses avui dia? Troba que els 15€ compensen en part o en res la sobrecàrrega que
suportem? Per posar un exemple, el descompte aplicable a activitats organitzades per la Generalitat de Catalunya és d’un 50%.
Han passat 14 mesos des de la meva carta inicial, temps que considero més que suficient per haver posat remei a una situació que tothom estava d’acord que s’havia de solucionar. No sé si el problema és d’incapacitat o de falta de sinceritat, però tampoc sabria dir-li quina de les dues coses és
més greu. Si no ha estat capaç de corregir una cosa tant simple dins del Consell en més d’un any, no em vull ni imaginar com deuen funcionar les coses més complexes. Si, pel contrari, el problema ha estat que vostè diu unes coses en públic i en fa unes altres en privat, llavors el nivell ‘hipocresia
estaria superant qualsevol expectativa.
Espero sincerament que pel 2015, aprofitant que serà any electoral, sigui capaç d’haver-ho solucionat


Deja un comentario

Your email address will not be published.