Skip to content

Manifest JERC ILLES A 12 D’OCTUBRE.

JOVENTUTS ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA

El dia 12 d’octubre es va començar a celebrar l’any 1940 a l’estat espanyol sota la dictadura de Francisco Franco amb l’objectiu de recordar la colonització espanyola de l’Amèrica Llatina, una colonització que va comportar el genocidi de llengües, cultures i pobles que habitaven aquelles terres.

 

Durant els últims anys, el 12 d’octubre ha servit, a banda de fer l’exhibició i el culte al militarisme i a la guerra que any rere any fa i patrocina l’estat espanyol, perquè grups i partits d’ideologia xenòfoba i feixista facin manifestacions i actes atemptant la convivència i l’ambient pacífic que es viu al nostre país.

 

És per això que des de les JERC no podem celebrar en cap cas aquest dia que representa i enalteix bona part de tot el que nosaltres lluitem per eliminar. El nostre lloc és defensant la tolerància, la diversitat i la democràcia i per això, també, volem estar al costat de tots els països que des de fa anys, per aquesta data, celebren el dia de la resistència indígena.

 

Perquè malgrat l’estat espanyol segueixi entestat a celebrar una massacre i en homenatjar una data que representa el saqueig i l’inici de les desigualtats que encara avui continuen entre els països nord-sud, nosaltres sabem bé que el nostre lloc és amb la resistència, és amb la lluita, i que al final, per molta oposició que hi pugui haver, els pobles que així ho volen acaben sent lliures.

 

Aquest és l’exemple de Colòmbia (1810); Paraguai i Veneçuela (1811); Mèxic (1813); Argentina (1816); Xile (1818); Perú, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Hondures, Nicaragua, Panamà i República Dominicana (1821); Equador (1822); Bolívia (1825) o Cuba (1898). I aquesta serà la nostra actitud, la de lluita i la defensa de la democràcia per fer que aquest 9 de novembre Catalunya s’afegeixi als països que han aconseguit la seva independència de l’estat espanyol.

 

El 12 d’octubre, res a celebrar!


Deja un comentario

Your email address will not be published.