Skip to content

La batllessa de Maó i la “seva” realitat

Maria Membrive.- Regidora socialista a l’Ajuntament de Maó

“… no és necessari augmentar l’aportació anual a serveis socials, les necessitats de la ciutadania estan cobertes…”

“… A mi no em consta que a Maó hi hagi cap fillet que quedi sense menjar, no em consta, potser això es produeix en altres municipis d’Espanya, però aquí no em consta”

“… No hi ha cap fillet a Maó que necessiti aliments i que pateixi malnutrició infantil”

Són aquestes algunes de les respostes de la batlessa de Maó, senyora Àgueda Reynés, a les diferents i nombroses propostes i preguntes que des del grup socialista li hem fet arribar els darrers anys.

Propostes donant possibles solucions dirigides a millorar una situació de crisi que està afectant de manera greu al nostre país segons s’ha anat constatant en informes d’Unicef, Càrites i que li atorguen a Espanya dins Europa “medalla de plata” en pobresa infantil.

És a dir, Espanya és el segons país d’Europa en POBRESA INFANTIL amb un 29,9 %. Balears no queda fora d’una situació de cruesa i precarietat, el 28,7 % de la ciutadania es troba en risc de pobresa i exclusió social.

Les llars de Balears pateixen majors carències que la mitja de les llars del país i han anat en augment les famílies que no poden arribar a final de mes i no poden permetre’s béns bàsics i unes condiciones mínimes de vida com tenir aigua corrent, calefacció, electrodomèstics bàsics

Aquesta situació no deixa a Menorca i al nostre municipi, Maó, al marge; al contrari, factors importants com una economia feble degut a una temporada turística cada cop més curta fa que moltes persones tinguin contractes de treball cada vegada més temporals i curts i per això no puguin optar a la prestació per atur o altres ajudes, subsistint en molts de casos gràcies a l’ajuda del teixit familiar.

Davant una dura situació que afecta a Maó i a les seves famílies hem demanat a l’equip de govern encapçalat per la senyora Àgueda Reynés que reclami a la resta d’administracions majors esforços i recursos per ajudar a pal·liar una situació molt complicada a pesar d’haver-se dut a terme determinades actuacions que a la vista de la situació actual està clar han estat insuficients per donar solució a les necessitats existents.

Des del grup socialista agraïm la bona feina feta per l’equip de Serveis Socials de l’Ajuntament de Maó que amb els recursos de què disposen donen resposta a la demanda d’una part de la ciutadania però no podem obviar que això no implica que “totes les necessitats de la ciutadania de Maó estan cobertes”.

 

La batlessa de Maó es nega a obrir els ulls a la realitat, segueix vivint en el seu món i apartada de la realitat, segueix dient que a Maó tot funciona bé, segueix defensant que Maó és l’únic municipi d’Espanya a on NO hi ha persones amb necessitats.

Senyora Reynés, tancar els ulls a la realitat NO canvia la situació, al contrari, i quan els tornis a obrir pot ser que la situació sigui encara molt pitjor.


Deja un comentario

Your email address will not be published.