Skip to content

¿Qué oculta Alejandre?

SOS MENORCA

SOS menorca foto
SOS menorca foto

Esta tarde el Conseller Luis  Alejandre tenía una reunión en el Ayuntamiento de Ciutadella para presentar el proyecto del tramo de carretera Ferreries-Ciutadella “y sus rotondas”!!

En la puerta del Ayuntamiento se encontraban unas cincuenta personas expresando su repulsa a este injustificado macroproyecto con pancartas y camisetas de SOS MENORCA.

Al ver que ya pasaba de la hora prevista y a preguntas de los manifestantes, la Policia Local informa de que Alejandre ya estaba en el interior del Ayuntamiento. Por lo visto y no atreviéndose a dar la cara había entrado por una puerta lateral (seguramente trucos aprendidos en el ejercito)

La pregunta es ¿Qué oculta Alejandre?  Pues ya  en el primer tramo de la carretera entre Maó y Alaior hubo que sacarle la información a golpe de notario.
GOB a Dm, 02/12/2014 – 12:30

“Sembla clar que l’accés a la documentació del projecte de la carretera general està farcit de dificultats. Fa 4 mesos que el GOB demana a la Comissió Balear de Medi Ambient una còpia dels informes tècnics i jurídics de les obres previstes al tram Ferreries-Ciutadella. I no hi ha resposta.

En 2013, la negativa del Conseller de Mobilitat a permetre que el GOB consultàs l’expedient públic del tram de Maó a Alaior, després de quatre mesos demanant-ho, es va resoldre quan ens varem personar acompanyats d’advocat i notari. Llavors es van atendre els drets que tenim els ciutadans d’accedir a la documentació pública.

Idò ara s’està reproduint una situació semblant amb el tram de Ferreries a Ciutadella, amb la Comissió Balear de Medi Ambient. A principis d’agost el GOB va demanar còpia dels informes tècnics i jurídics que han informat els aspectes ambientals d’aquest tram.  A principis d’octubre es va reiterar la petició. A punt de complir-se quatre mesos, encara no tenim resposta.

La legislació autonòmica, estatal i europea regula el dret d’accés als arxius públics. Diuen els textos legals que, aquelles persones físiques o jurídiques que s’hagin personat en la tramitació de l’expedient (com és el cas del GOB), tenen dret a accedir a la documentació en qualsevol moment i a obtenir-ne còpies.

També diu la llei que, en el termini d’un mes, s’ha de donar resposta positiva a la petició de consulta o, si és negativa, s’ha de motivar la negació.

La petició del GOB oferia les dades per poder respondre per correu postal, per correu electrònic o per fax. El problema és que ningú respon. Es desconeix si és deixadesa o si, com en el cas anterior, hi ha ordres específiques donades. El què és clar és que, altra vegada, s’estan vulnerant els drets dels ciutadans, amb el mateix cas de la carretera general.

Caldrà tornar a contractar advocat i notari per poder saber què han dit els tècnics? Algun responsable d’aquests expedients ens tornarà a parlar de transparència? “


¡¡QUE VERGÜENZA!!


Comment

  1. Necesitamos ya un mapa de Menorca…con “Caras y Ojos”. ¿Quiénes son los vecinos propietarios de tales rotondas? Sólo cuando a dichos Llocs circundantes de las rotondas les pongamos “Caras y Ojos”… todo el discurso reivindicativo hablará del ADN de éstas (rotondas).

Deja un comentario

Your email address will not be published.