Skip to content

Els equips de govern de Consell i Govern han de donar una resposta inequívoca de defensa del model públic de l’Aeroport davant la imminent privatització d’AENA

PSOE MENORCA

El Ministeri de Foment ha anunciat que dia 11 de febrer començarà finalment el procés de privatització d’AENA. Ni el fracàs del primer intent de privatització, ni la posició unànime en contra del Parlament de les Illes Balears, del Consell Insular de Menorca, del Consell Econòmic i Social i de la gran majoria de la societat de Menorca i de les Illes Balears, així com de moltes altres Comunitats Autònomes, han persuadit al Govern de Rajoy d’aturar el procés de privatització del 49% d’una empresa pública com AENA que, segons les darreres xifres conegudes, havia obtingut entre gener i setembre de 2013 uns beneficis nets de 371 milions d’euros, un 8,4% més que en el mateix període de 2013.
La decisió del govern de Rajoy de privatitzar AENA és una greu irresponsabilitat, especialment perillosa per a la connectivitat, l’economia i el turisme de Menorca. Si el transport aeri és, amb l’atur, el principal problema de Menorca, la privatització d’AENA no farà altra cosa que incrementar la inestabilitat de les connexions aèries, tant pels residents com per al turisme i, per tant, acabarà afectant de manera molt negativa també a l’ocupació, no només dels treballadors d’AENA i de les companyies aèries i les empreses que depenen de l’aeroport, sinó també de les menorquines i menorquins que es dediquen al treball vinculat al turisme, la indústria i el comerç.
El Ministeri de Foment està a punt de posar en mans privades, per poc més del 10% del seu preu real, el 49% d’una empresa que dóna importants beneficis i que endemés té un notable valor estratègic. No hi ha ni un sol argument que pugui justificar aquesta decisió del tot irresponsable, que no millorarà la capacitat de gestió i l’eficiència d’AENA ni repercutirà en cap benefici per a la societat ni per a l’economia.
Les conseqüències de la més que previsible convocatòria de vaga, així com de les mobilitzacions ja anunciades pels treballadors i treballadores d’AENA en defensa del manteniment del caràcter públic de l’empresa i, per tant, en defensa dels legítims interessos socials i econòmics de Menorca, són responsabilitat exclusiva del Ministeri. Rajoy encara és a temps d’aturar les mobilitzacions i, sobretot, de mantenir el caràcter públic dels aeroports. Menorca no es pot permetre que es vegi empitjorada la situació del transport aeri, cosa que han coincidit a assenyalar que passarà totes les institucions i les

 

 

 

més rellevants entitats econòmiques i socials de Menorca i de les Illes Balears.

Una realitat de la qual no només són conscients els socialistes de Menorca i de Balears, ja que des dels òrgans de direcció Federal del PSOE també s’ha reiterat l’oposició a aquesta privatització. Només s’han de recordar les declaracions del portaveu socialista en matèria de Foment al Congrés, Rafael Simancas, quan al febrer passat ja va exposar que el partit està “totalment en contra de la privatització d’AENA, que suposarà un descens de fins al 15% del trànsit i posa en risc els aeroports menys rendibles”, com el de Menorca i les realitzades des de Menorca pel Secretari d’Organització, César Luena, qui després de reunir-se amb el Comitè d’Empresa d’AENA a l’aeroport qualificava la privatització de “nyap absolutament innecessari”

Per tant:

1. Exigim la immediata suspensió del procés de privatització d’AENA i el manteniment del caràcter cent per cent públic de l’aeroport de Menorca.
2. Exigim del Consell Insular i del Govern de les Illes Balears que, de manera pública, reiterin el seu rebuig a les intencions de privatització del Ministeri de Foment i que facin tots els esforços i gestions necessaris per evitar la privatització. És la seva responsabilitat de govern.


Deja un comentario

Your email address will not be published.