REHABILITACIÓ DEL TEATRE D’ES BORN, FINS QUAN? – menorca al día
Skip to content

REHABILITACIÓ DEL TEATRE D’ES BORN, FINS QUAN?

Noemí Camps Regidora del PSOE i candidata a l’alcaldia de Ciutadella

A la passada legislatura, l’Alcaldessa del PSOE, Pilar Carbonero, va aconseguir el finançament del Ministeri per a la rehabilitació del teatre d’Es Born. Després, juntament amb els socis de govern del PSM, Maite Salord, van fer possible que totes les llotges fossin íntegrament públiques i que el Ministeri adjudicàs les obres. Açò, només amb els dos anys curts que van governar Ciutadella.

El Partit Popular ho tenia beníssim per a acabar les obres i inaugurar el Teatre, en benefici de tots els ciutadellencs i de la cultura del nostre poble, com si hagués estat obra seva. Només s’havia d’haver estimat el projecte d’una de les infraestructures més emblemàtiques de Ciutadella i fer el seguiment de les obres amb cura i veciadura.

Però, amb comptes d’açò, per la seva deixadesa, incapacitat i manca de sensibilitat cap a la cultura, amb quasi quatre anys ha consentit que es fes un dany quasi irreparable al nostre Teatre.

Al nostre parer, aquí hi ha un clar responsable que és l’Ajuntament de Ciutadella, o més ben dit, l’equip de Govern del Partit Popular (l’Ajuntament som tots). Amb tots aquests anys, diguin el que diguin, no ha fet cap seguiment d’unes obres que es feien a ca seua. Si la majoria dels suposats desperfectes eren atribuïbles a suposades modificacions del projecte, per què l’equip de Govern, amb la regidora de Cultura i el Regidor d’urbanisme (l’actual Alcalde) al front no va evitar que es fessin modificacions? Per què no van es va informar desfavorablement i de manera ràpida els documents entregats i el Projecte Modificat? Per què van consentir que es passàs envant amb tots aquests despropòsits? Per què no van sol·licitar al Ministeri la paralització de les obres? I per què la regidora va acceptar l’edifici tal qual? I què va fer l’Alcalde en la seva visita a Madrid després que els serveis tècnics haguessin fet l’informe dels desperfectes? Quins compromisos va aconseguir per part del Ministeri?

Així que també ens demanam: Quin seguiment n’ha fet el Ministeri d’unes obres que ell mateix pagava? Per què ha consentit que l’arquitecte fes totes aquestes modificacions? Ha aprovat el projecte modificat? I, en tot cas, si ho ha fet, per què el va aprovar sense que prèviament ho hagués fet el propi l’Ajuntament de Ciutadella?

I ara què? La solució només pot venir de que cadascú assumesqui la seva part de responsabilitat. I açò vol dir voluntat de tots, i principalment de l’Ajuntament, ja que Ciutadella és el vertader perjudicat. L’Ajuntament haurà de treballar de valent, anar a Madrid les vegades que faci falta i tenir molta cura dels terminis.

Del l’actual equip de Govern, poc en podem esperar a la vista de com ho ha gestionat (?) durant aquests anys i dels escassos tres mesos que li queden de mandat. Així i hi tot se li haurà d’exigir fins al final i, sobretot, si s’esgoten els terminis. Amb tota probabilitat haurà de ser un nou equip de Govern qui ho haurà d’acabar resolent.

Si el PSOE té responsabilitats de govern fruit de les properes eleccions seguirem el camí marcat per les diferents mocions que hem presentat al plenari i de les que el govern del PP ha fet cas omís: en primer lloc iniciarem relacions serioses per tal d’implicar el Ministeri al màxim en l’acabament satisfactori de les obres del teatre; en aquest sentit vam presentar una moció de crear una comissió d’enllaç, un mecanisme que empra el Ministeri per recepcionar les obres en les que hi participa. Aquesta moció es va aprovar el juny del 2014, però no es va posar en marxa. Vam sol·licitar també que es demanés al Ministeri la despesa del 10% del pressupost per liquidació per acabar aquelles partides d’obra no finalitzades. Això darrer ho vam demanar amb una moció al ple de novembre del 2014.

Està clar que les obres del Teatre des Born han de ser enllestides de manera satisfactòria i el Govern de Ciutadella no pot seguir mirant cap una altra banda, esperem que amb les eleccions, els ciutadellencs i les ciutadellenques sapiguem triar qui serà capaç de resoldre-ho i de resoldre-ho millor, tot comparant la gestió feta per uns i altres.

 

 


Deja un comentario

Your email address will not be published.