ARA ÉS EL MOMENT ! – menorca al día
Skip to content

ARA ÉS EL MOMENT !

Associació d'Amics i Amigues del Poble Sahrauí de Menorca

El dia 27 de febrer és una data senyalada en la història del Sàhara Occidental, l’antiga colònia espanyola fins 1975. És en aquesta data de fa ara 39 anys que es proclamà la República Sahrauí Democràtica, república que Espanya actualment no reconeix quaranta anys després del seu abandonament i de l’ocupació il∙legal del Marroc, tot i ser encara ara la seva potència administradora.

La ONU, organització concebuda amb la finalitat de “preservar les properes generacions del flagell de la guerra” i sent un dels principals objectius “mantenir la pau i la seguretat nacionals”, té el deure de vetllar per la descolonització del Sàhara Occidental. L’antic Sàhara Espanyol, país que segueix sent un territori no autònom pendent descolonització, es troba sotmès, a més, a la repressió i la flagrant violació dels Drets Humans per part del país ocupant, el Marroc.

Enguany, Espanya passa a ser membre del Consell de Seguretat de la ONU i ha de ser, com a potència administradora del territori, qui assumeixi la resposabilitat i tiri endavant el procés de descolonització del Sàhara Occidental.

És per això, que des de l’Associació d’Amics i Amigues del Poble Sahrauí de Menorca hem sol∙licitat al Consell Insular de Menorca i a tots els ajuntaments de l’illa que aprovin mocions a fi d’instar al Govern Espanyol que tiri endavant el procés de descolonització del Sàhara Occidental, tot esperant que aquest 2015 el nostre país assumeixi la seva responsabilitat i posi fi a aquest drama humà que tants anys ja dura.


Deja un comentario

Your email address will not be published.