Un concert històric per recordar – menorca al día
Skip to content

Un concert històric per recordar

Equip de Govern PSOE i UME Ajuntament des Mercadal

Els passats dissabte i diumenge els menorquins en general i els mercadalencs i fornellers en particular vam poder gaudir d’una fita cultural que ben segur esdevindrà històrica. Evidentment ens referim al concert institucional de la Diada de les Illes Balears que es va poder escoltar primer a la Sala Multifuncional des Mercadal i posteriorment al Teatre Principal de Maó.

El concert, a càrrec de la Banda de Música des Mercadal i una espectacular coral d’alumnes, mestres, pares, fillets i gent entusiasta de l’Escola Municipal de Músca i Dansa des Mercadal, ens va impactar com mai no hauriem imaginat. La posada en escena, la delicadesa per cuidar tots els detalls i la complicitat entre tots els músics i amb el públic van crear un clima d’entusiasme i admiració.

Va ser just en aquell moment en què ens vam poder adonar que realment l’alè del poble, del nostre poble, era aquell ambient que s’havia propiciat per escoltar un concert del qual bona part del municipi se’n sentia partícep.

Mestres, músics, alumnes, pares i gent del carrer. Tothom es va poder fer seu aquest projecte, tot aquell que ho va desitjar va poder afegir la seva veu a una coral espectacular que acompanyava la veu dels nostres més destacats cantants i les notes d’una banda que tot just compleix una dècada i de la què ens sentim especialment orgullosos.

El resultat, ben segur que per sobre de qualsevol espectativa, és el fruit d’una aposta decicida per l’ensenyament musical al nostre mucnicipi, dotant-lo d’un centre de referència, amb una estructura educativa excel·lentment organitzada. L’ensenyament musical és enriquidor, un aprenentage desitjable. La música fa poble i un poble amb música esdevé alegre i dinàmic. Valgui idò com a mostra els més de 300 alumnes de la nostra escola que, com a resultat, ens ofereix experiències enriquidores com ho ha estat aquesta.

El resultat és també el fruit de molts dies d’assaig, capvespres i vetllades de feina intensa, de nombroses trobades i classes de música per repassar lletres, acompanyar els fills, i moltes i moltes coses més que no veim. És, idò, en aquest sentit, el producte d’un esforç col·lectiu, un esforç en què tots han recolzat a tots, han donat el millor de si mateixos, coordinats pels mestres de l’escola de música i dirigits des de la banda. És en definitiva la magnitut d’aquest esforç i aquesta dedicació el que desperta més si cap la nostra admiració i el reconeixement públic d’una actuació memorable.

L’aprenentatge de la música és un ensenyament enriquidor per a la nostra societat, la difussió dels valors i la cultura musical una riquesa de la que n’hem d’estar ben satisfets. És per aquest motiu que ens sentim tremendament orgullosos d’haver pogut contemplar amb admiració un projecte d’aquesta magnitud que, més enllà de la seva dimensió artística i musical, ha destacat per remomerar la Diada de les Illes Balears i apropar la música a tota la ciutadania menorquina a través d’un patrimoni inmaterial com és el nostre cançoner popular.

Per acabar només voldriem que vora els noms del professors i la directora de l’escola de música, Joana Fullana; la mestra que ha coordinat el Projecte, na Carol; el director de la Banda, en Litus Arguimbau; els solistes, Cati Pascual, Miquel Mariano, Toni Pons, Santi Riudavtes i Bep Pons; posessin vostès mateixos tots i cadascun dels noms de tots els músics i cantants que van formar part d’aquests concerts memorables.

Ben segur que ho recordarem molts anys, pensarem que difícilment és superable una fita com aquesta, però amb l’entusiasme, la dedicació i la capacitat d’uns pobles com els des Mercadal i Fornells res no ens sorprendrà en el futur.

Esteim segurs que a partir d’ara i durant molt temps, quan mirem al cel i escoltem el vent sentirem la música que serà l’alè del nostre poble.

Enhorabona a tots!


Deja un comentario

Your email address will not be published.