Ara Maó qualifica d’hipòcrita la intenció de l’Ajuntament de Maó de formar part de la Xarxa de Ciutats de la Música de la UNESCO. – menorca al día
Skip to content

Ara Maó qualifica d’hipòcrita la intenció de l’Ajuntament de Maó de formar part de la Xarxa de Ciutats de la Música de la UNESCO.

Ara Maó

L’agrupació d’electors Ara Maó considera hipòcrita la decisió de l’Ajuntament maonès de voler ser reconeguda per la UNESCO com a Ciutat de la Música, dintre de la Xarxa de Ciutats Creadores. La iniciativa de la organització mundial pretén estimular el potencial creatiu, social i econòmic de la música a ciutats de tot el món com a motor de desenvolupament urbà sostenible, d’inclusió social i d’influència cultural.

 

Ara Maó creu que la intenció de l’Ajuntament seria una bona iniciativa si fos coherent amb les seves actuacions i amb la política que l’equip de govern municipal porta a terme, així com amb la política del PP cap a la música  en general. Però si analitzam la política del PP d’aquests darrers anys veurem que han retirat el suport a entitats com l’Orfeó Maonès, l’Ateneu o les Joventuts Musicals. L’Escola Municipal de Música, com la resta d’escoles de l’illa, penja d’un fil, i s’ha abandonat definitivament la sala Augusta. El PP s’ha dedicat a tractar la música més com un entreteniment per al turista que no com un factor fonamental en el desenvolupament de la ciutat i de les persones.

 

A més, hem de recordar la pujada de l’IVA cultural fins al 21% o l’eliminació de la música com a assignatura obligatòria a l’ensenyament obligatori.

 

Una bona política municipal ha de treballar pel teixit cultural de la ciutat  perquè realment la cultura esdevingui un motor de canvi i enfortiment del desenvolupament urbà i de la inclusió social, que és, en definitiva, tot allò que recomana la UNESCO.

 

Ara Maó defensa que si actualment hi ha creativitat i potencial a Maó és, sens dubte, a pesar de l’equip de govern, que es limita a recollir medalles per tal d’incloure-les en un tríptic turístic i mostrar una ciutat que no existeix.

 

 


Comment

  1. I per açò segurament Bongo Botrako sempre recordarà Maó com la ciutat en què la policia els va obligar a aturar un concert a mitja cançó.

Deja un comentario

Your email address will not be published.