Els oposats punts de vista dels Consells de Mallorca i Menorca envers els residus – menorca al día
Skip to content

Els oposats punts de vista dels Consells de Mallorca i Menorca envers els residus

PSOE Menorca

 

 

El Grup socialista al Consell porta al ple insular d’abril una proposta per tal que l’equip de govern expliqui com s’està duent a terme el trasllat dels residus a Mallorca. També s’hi aporten iniciatives per evitar que el sobre cost generat pels problemes actuals no es facin pagar als ajuntaments (i per tant als ciutadans i ciutadanes).

Però paral·lelament, i mentre s’anuncia la imminent resolució de l’adjudicació de la gestió de Milà, els mitjans de comunicació informen d’un nou conflicte que enfronta als Consells de Menorca i Mallorca respecte del preu que es paga per dur els residus a incinerar a Son Reus (conflicte respecte del qual els representants socialistes al Consell i al Consorci de Residus no han estat informats).

Les informacions publicades exposen relats que semblen contradictoris. D’una banda des del Diari Menorca s’informa que el Consell insular està a punt d’enllestir la proposta que enviarà al Consell de Mallorca per demanar l’abaratiment dels 131 euros per tona al material que s’envia a Son Reus i que aquest preu sigui fins i tot inferior als 83 euros que paguen les dues poblacions de Nàpols que actualment duen fems a Mallorca. Per justificar aquesta petició –sempre segons informacions periodístiques, perquè els representants socialistes no han estat informats- l’equip de govern Insular argumenta que el què es duu de Menorca a Son Reus “no són fems, sinó combustible derivat de residus, sense matèria orgànica, de manera que per haver estat tractats prèviament a Milà no mereix ser considerats com la resta” de fems.

En canvi mitjans de Mallorca informen que la postura del Consell mallorquí (governat també pel PP) és diametralment oposada. Diario de Mallorca assegura que la consellera mallorquina de Medi Ambient, Catalina Soler “recordó que los residuos italianos están tratados previamente, mientras que los de Menorca no”. I en una cita directe la consellera insular del PP a Mallorca afirma: “Hay una gran diferencia entre la basura que nos llega de Menorca y el material procedente de Italia. Los restos italianos son Combustible Sólido Recuperado (CSR) que ha sido tratado previamente y cuenta con un poder calorífico elevado. No obstante, lo que llega de Menorca es basura sin tratar y debe incinerarse en la línea de rechazo. Son productos totalmente diferentes.

De nou una nova contradicció flagrant entre el que diu defensar l’equip de govern del Consell de Menorca i el que exposen els seus companys del PP des de Mallorca. El fet que ni tan sols els populars menorquins i mallorquins es posin d’acord en quin tipus de residu s’envia a la incineradora de Son Reus, exigeix, com a mínim, explicacions clares per part del president Tadeo i el Conseller Villalonga.

 

 

 

 

 


Comment

Deja un comentario

Your email address will not be published.