Tocar la fibra: Competència o responsabilitat? – menorca al día
Skip to content

Tocar la fibra: Competència o responsabilitat?

Conxa Juanola-Ara Maó

 

Un dia arribes al carrer de ca teva i… sorpresa!!, el trobes tancat per obres. Quan has sortit avui matí, no hi havia cap senyal diferent que fes pensar que, un poc més tard, no podràs arribar en cotxe per dur ta mare al metge, ni descarregar la rentadora que has comprat, ni tampoc per a que arribi la furgoneta que reparteix el menjar a domicili a la gent gran que disposa d’aquest servei, ni tampoc -i esper no sigui el cas- que l’UVI mòbil arribi al carrer per recollir un malalt i dur-lo a l’hospital urgentment.

És normal que es facin obres de millora,  més ben dit és desitjable. Però el que ja no és tan normal és que es facin sense informar els vesins per què puguin reorganitzar el seu dia a dia.

Aquesta  instal·lació de fibra òptica, de la qual s’ha tingut coneixement pels diaris, sembla ser que és una obra encarregada per l’Administració insular a una empresa externa. Segurament que si es fa bé pot aportar prestacions interessants. Cadascú es formarà una opinió respecte de si calia fer-la amb tantes preses, o si es fa ràpid perquè queda bé fer-la ara.

La qüestió és que, en 2015, es facin obres que tanquen carrers durant hores o dies, sense avisar a les persones i els serveis que es poden veure afectats. Qui ha de comunicar quan i com es preveu tancar el pas de vehicles als vesins o als serveis varis que depenen de la xarxa viaria per dur a terme la seva feina?

Els operaris no són municipals i no tenen informació o no la poden donar… quants dies o hores durarà el tancament?  No se sap. L’Ajuntament sembla que tampoc té informació fidedigna que pugui ajudar, ja que aquesta obra, diu, no és competència municipal.

Una vegada més, ens trobam amb el dilema competència versus  responsabilitat. L’obra no és competència de l’Ajuntament, però la responsabilitat davant els ciutadans de qui és?

No deixa de ser curiós que, en alguns casos que afecta directament els vesins de Maó, com el de la fibra òptica, el Consistori al·legui que no hi te competències, i en canvi en d’altres, com el contenciós judicial sobre les polèmiques rotondes de la carretera general, l’Ajuntament de Maó s’hagi personat i pagui advocats i procuradors. Quin criteri prima a l’hora de decidir on s’actua? El criteri del partit o el criteri de servir als ciutadans?

 


Deja un comentario

Your email address will not be published.