Skip to content

I DIU EL PP QUE ÉS EL PARTIT QUE BAIXA ELS IMPOSTOS

Teresa Borrás. Candidata a l’Alcaldia de Sant Lluís pel PSOE.

 

El PP sempre presumeix de ser el partit que baixa els impostos, sempre ho promet, ara per les pròximes eleccions municipals ho a tornat a fer. Però una cosa és el que promet i altra cosa els que fa, sinó veiem el requadre adjunt.

Des de que el PP de Sant Lluís va arribar al poder municipal allà per l’any 2011 l’IPC (índex preu del consum) des de llavors ha pujat en aquest país un 3,6%, és a dir, la vida s’ha encarit moderadament. I quina ha estat la política fiscal municipal que ha realitzat el PP en moments de crisi, amb atur i salaris baixos, quan les famílies ho passen malament? Doncs, pujar taxes, quotes i matrícules dels serveis públics, fins hi tot crear alguns de nous.

Des de que el PP governa Sant Lluís, la gran rebaixa d’impostos ha estat de 0,08 % a l’IBI mentre que l’impost de circulació ha pujat un 5,6%, la taxa d’escombraries un 11%, la taxa de gual per cotxeries un 35 %, la taxa de cementeri per lloguer un 550 %, fins hi tot n’han creat de nous com el de matrimoni fent pagar 40 euros, o taxes per expedir documents. De les quotes per fer esport, o per anar a l’escola municipal d’ensenyaments artístics no en parlem, totes han pujat, no fa falta dir-ho, les famílies ja ho saben demès les pujades de matrícula i quotes que hi ha hagut. Resultat els fills de les famílies amb menys recursos han tingut que deixar d’anar-hi. Per exemple a l’escola de música, han passat de 200 al·lots a poc més de 50. En els serveis socials el mateix.

IMPOST CIRCULACIÓ (1)

FEMS HABITATGES

GUAL COTXERIES

CEMENTIRI

(lloguer i conservació anual)

urbana

costa

2011 ( el PP accedeix al govern)

52,90 Euros

86 Euros

105 Euros

30 Euros

6 Euros (2)

2012

 

54,49 Euros

88,70 Euros

109 Euros

37,73 Euros

33 Euros

2013

55,89 Euros

94 Euros

116 Euros

40,50 Euros

33 Euros

2014

55,89 Euros

95 Euros

117 Euros

40,50 Euros

33 Euros

2015

55,89 Euros

95 Euros

117 Euros

40,50 Euros

  1. Euros

  1. Exemple sobre un vehicle de 8 a 12 CV fiscals.

  2. Se pagava 30 euros cada 5 anys per lloguer i el de propietat no pagaven.

    (Font d’informació: BOIB).

Ara en les pròximes eleccions municipals tenim l’oportunitat de canviar aquesta política fiscal recordadora que el PP dur a terme i que no es altra que pujar totes les taxes i quotes dels serveis públics als ciutadans en moments difícils per l’economia familiar. Els ciutadans tenen la paraula!

TERESA BORRAS Candidata a l’Alcaldia de Sant Lluís pel PSOE.

 


Deja un comentario

Your email address will not be published.