Sant Joan sin Protección Civil de Mallorca – menorca al día
Skip to content

Sant Joan sin Protección Civil de Mallorca

Los alcaldes isleños se reúnen en Ciutadella para tratar temas de seguridad en las fiestas con caballos

fiestas de sant joanjocs des pla
fiestas de sant joanjocs des pla

fiestas de sant joan jocs des plaLas fiestas de Sant Joan tendrán este año una dificultad añadida en temas de seguridad. Los voluntarios de Protección Civil de Mallorca que llevban ocho años colaborando no acudirán a Ciutadella. Entre los motivos que esgrimen para esta decisión destaca que se les culpó de un plante en el  Sant Joan pasado del que no se sienten responsables y  hasta ahora, a sólo dos meses de las fiestas, no les han pedido disculpas.

Esta negativa llega en un año especialmente crítico. El plan de autoprotección que se está redactando para evitar accidentes como el que costó la vida a una mujer hace diez meses requiere de casi 180 efectivos. Una cifra difícil de alcanzar sin los miembros de Protección Civil de Mallorca. Esto obligará a contratar personal de seguridad con el coste que implica.

La negativa llega también a pocas horas de la celebración este viernes de un encuentro de alcaldes menorquines en Ciutadella donde se tratarán, entre otros temas, aspectos de la seguridad de las fiestas patronales con caballos. Se espera que el consistorio ciudadelano aproveche para pedir ayuda al resto de consistorios isleños que intercedan ante  las brigadas de Protección Civil de sus respectivos municipios. En 2014 sólo colaboraron por Sant Joan las de Ferreries y Es Mercadal.


Comments (2)

  1. Sembla mentida que els mallorquins només vulguin venir a beure, menjar de franc i massificar sa festa….
    Si realment hi hagués germanor no hi hauria desgràcies….
    Després vénen creient-se que ténen preferències per haver vingut a Ciutadella cada any…
    Segurament, qualquns dels voluntaris, enguany vindran a gaudir de sa festa sense venir com a voluntaris. BEn fet!! Enhorabona!!! PErò també és segur que a sa nostra Comunitat (Illes BAlears), hi ha suficientment gent, persones voluntàries, personal…, diferent al de l’any passat, disposada, disposades, disposat a venir a col·laborar amb un aconteixement tan especial, que probablement alguns no hauran vist mai en viu, i que a canvi d’un hostatge i un bitllet de transport d’anada i tornada, ho farien de bon gust!!! Sense exigències majors ni entrebancs ni impediments com ara sembla que reclamen els de sempre… Tal vegada seria hora de renovar la sang a aquesta Organització, ja que com diu el seu nom, si realment són gent cívica i compromesa amb la seva tasca, no han d’anar amb exigències ni barreres.. Si realment estan per fer aquesta funció, i ara no la volen fer, que vagin a fer altra cosa a una altra empresa i pleguin d’aquesta tots els que ara no hi estan disposats…!!!

  2. O sigui, a part de ser quasi més mallorquins que menorquins durant aquells dies de festa, a més ara siquiera aportaran voluntaris, molt bé, així després que no diguin (en general) que som molt tancats i que no acceptam sa gent de fora. Si venen de festa i fan destrosses (a part d’aportar €, que més faltaria) també han de saber posar un poc de sa seua part. Lo que sap més greu és que per culpa de sa massificació s’estan haguent de modificar aspectes de sa festa, i sa gràcia de sa festa és que és tradicional, si ho canviam perd s’essència, ja no és el mateix..Esteim apanyats, enguany hi haurà guerra com no ens organitzem bé…

Deja un comentario

Your email address will not be published.