ENS PREOCUPA EL FUTUR DELS NOSTRES FILLS: LES RETALLADES EN EDUCACIÓ TENEN CONSEQÜÈNCIES – menorca al día
Skip to content

ENS PREOCUPA EL FUTUR DELS NOSTRES FILLS: LES RETALLADES EN EDUCACIÓ TENEN CONSEQÜÈNCIES

José María Campuzano Martínez i 24 signatures més

Som un grup de mares i pares d’alumnes de cinquè curs del C.P. Mare de Déu del Carme de Maó. Volem expressar públicament el nostre malestar davant la ineficàcia de l’administració. El passat mes de desembre la tutora del grup es va jubilar i amb l’arribada del tutor que la va substituir vam començar a tenir greus problemes. El grup, en la seva trajectòria, tot i ser un grup divers i nombrós, mai no havia representat un problema per al professorat. Des de l’arribada del nou tutor tot ha canviat, a l’aula el descontrol i la manca d’autoritat per part del mestre ha estat constant: no s’ha sabut fer respectar i arriba a perdre el respecte als menors, no dóna les explicacions pertinents amb l’únic objectiu d’acabar el temari i res més, i corregeix els exercicis i les proves sense cap tipus de criteri lògic. Aquesta situació caòtica provoca impotència i frustració en els nostres infants que arriben a casa malhumorats i desmotivats, i és a casa llavors que nosaltres, que no som mestres sinó pares (i per tant no tenim els recursos ni les eines d’algú que suposadament s’ha format per aquesta tasca), hem de suplir les mancances i explicar el temari i els exercicis que no s’han fet a l’aula.

Des del primer moment en què vam detectar el problema hem tingut converses i entrevistes constants amb el professor -que no ha posat solució- i amb la direcció del centre -que ens ha recolzat i ens està ajudant en la mesura de les seves possibilitats, assumint fins i tot tasques que no li pertoquen. A través de la direcció de l’escola hem fet arribar les nostres queixes a la Conselleria d’Educació, de la qual no hem rebut cap tipus de resposta. Ens consta que no només han rebut les nostres queixes sinó que la directora ha anat informant contínuament de tots els problemes que s’estan vivint arran d’aquesta situació. Ens sentim molt impotents en veure que els nostres fills han baixat el rendiment i que no s’estan preparant de forma adient pel seu futur pas a secundària, ja que estan no només deixant de rebre continguts acadèmics sinó també desenvolupant mals hàbits de feina i d’actitud cap a un bon aprenentatge.

Des que, malauradament, es va posar de baixa per raons de salut l’única inspectora que va quedar a Menorca arran de les retallades en educació, tant l’equip directiu com els pares hem quedat totalment desemparats. Tenim la desagradable impressió de que les nostres cartes, queixes i protestes estan quedant en un racó i no sabem si és perquè a Mallorca no donen abast o si no tenen cap intenció de solucionar el nostre problema.

Ens hem gairebé resignat a donar aquest curs per perdut però exigim que es prenguin les mesures necessàries per tal que aquesta situació no es repeteixi el curs vinent, ni a la nostra escola ni a cap altra.

No volem acabar aquesta carta sense donar les gràcies a l’equip directiu i a la resta de mestres del centre que, en tot moment, han treballat professionalment i han fet tot el possible per intentar pal·liar els problemes que dia a dia han anat sorgint.


Deja un comentario

Your email address will not be published.