Skip to content

Comunicat del PP de Maó respecte al port

PP-Maó

El Partit Popular de Maó coincideix amb el principi de revitalització del port i la transcendència econòmica que desplega sobre l’economia menorquina, idea que de diverses maneres han expressat els grups que es presenten a les eleccions de diumenge.  La diferència està en l’acció. Així, per exemple, els socialistes tornen prometre millora de la comunicació amb ascensors, la realitat és que en 12 anys no van se capaços de construir-ne cap, cada any el prometien per a la pròxima primavera. L’equip d’Águeda Reynés va rompre els obstacles i l’ascensor va ser una realitat que en el seu primer any de funcionament transportà mig milió d’usuaris.

Els socialistes parlen també de modificar la Llei de Ports que, curiosament, és un dels darrers projectes del govern de Zapatero, el text refós de l’esmentada llei el firma el ministre José  Blanco el 5 de setembre de 2011. La llei recull l’esperit de participació de la iniciativa privada en el desenvolupament econòmic del port. No és qüestió de canviar la llei sinó d’aprofitar les oportunitats que obre i, sobretot, promoure inversions com s’ha fet aquests darrers dos anys, una injecció inversora –duc d’alba, dragat, vial Cós Nou, enllumenat nou, nova estació marítima- que posa fonament a un nou impuls a l’activitat. El vial del Cós Nou, clau per aquest desenvolupament va ser aturat per l’anterior alcalde, sr. Tur, qui recentment va afirmar que amb ell no s’hauria fet. D’altra banda, entre les poques iniciatives presentades durant aquest mandat pel grup socialista hi ha la moció de fa quatre mesos “per instar a Autoritat Portuària de Balears la paralització de qualsevol concurs que hipotequi qualsevol zona del port…”

Efectivament, els tres anys del alcalde Tur van ser tres anys de paràlisis. Ell era membre del Consell d’administració d’APB juntament amb el també menorquins Albert Moragues i Marc Pons (2008) i José Antonio Santos Hierro (2010), són els anys que més representació ha tingut Maó al primer òrgan empresarial d’APB i és l’etapa negra del port: pèrdua d’amarraments del Club Marítimo de Mahón, fracassada concessió a s’altra banda a Ocibar, adjudicació –frustrada desprès- del varadero, el dragat també aturat. Relacionar el sr. Tur amb la gestió portuària és el retrat de la ineptitud, mai els resultats havien estat tan negatius, el rastre que ha deixat causa tremolor. En la seva línia “aturadora” també ha dit que paralitzarà les obres de l’escala mecànica, que estan a punt de sortir a contractació. La seva “herència” denuncia les noves promeses que els socialistes han fet florir en campanya.


Deja un comentario

Your email address will not be published.