La lluita d’una mare a qui li han robat el cos del seu fill – menorca al día
Skip to content

La lluita d’una mare a qui li han robat el cos del seu fill

Associació d’Amics i Amigues del Poble Sahrauí de Menorca

Què passaria si algú us digués que a l’Estat Espanyol s’ataca als ciutadans, se’ls nega l’atenció mèdica i les autoritats governamentals fan desaparèixer els cossos de les víctimes sense que ningú pagui per aquestes atrocitats?

No vos ho podríeu creure, no? Idò això està passant! Està passant al Sàhara Occidental, antiga província de l’Estat Espanyol, que actualment es troba sota l’ocupació del Marroc. Tot i així, l’Estat Espanyol segueix sent la potència administradora de iure del Sàhara i per tant, és tant culpable i responsable com el Marroc de la reiterada violació dels Drets Humans que pateixen cada dia els sahrauís.

Aquesta és la trista història de Mohamed Lamine Haidala, un jove sahrauí de 21 anys que el passat 8 de febrer va ser atacat per colons i policia marroquina quan s’estava fermant les sabates per anar a jugar a futbol. Va ser apallissat i les autoritats marroquines li van negar l’atenció mèdica pel fet de ser sahrauí, causant-li la mort al cap de pocs dies.

Les autoritats marroquines van fer desaparèixer el cos de Mohamed Lamine Hiadala sense practicar-li una autòpsia. Davant aquest succés, Takbar Haddi, mare de Mohamed Lamin va negar-se a firmar la partida de defunció, exigint el lliurement del cos per poder practicar-li l’autòpsia, per esclarir els fets i obrir una investigació per fer justícia per l’assassinat del seu fill.

Davant la indiferència del govern marroquí, el passat 15 de maig, Takbar Haddi, va iniciar una vaga de fam indefinida, davant el consolat del Marroc a Las Palmas de Gran Canaria, per exigir el lliurament del cos del seu fil. El govern marroquí segueix afirmant que desconeix el parador del cos. Mentrestant, Takbar Haddi compleix més de 30 dies en vaga de fam, i la seva vida es va apagant cada dia que passa, disposada a morir si no li tornen el cos del seu fill i es fa justícia.

És per això, que des de l’Associació d’Amics i Amigues del Poble Saharauí volem donar tot el nostre suport a Takbar i demanem al govern d’Espanya, com a responsable directe del què està passant al Sàhara Occidental, que actuï i defensi als ciutadans sahrauís, que es respectin els Drets Humans i que no permeti que una ciutadana amb nacionalitat espanyola es mori en vaga de fam. A més volem agrair l’adhesió i el comunicat emès per MÉS Per Menorca ala campanya “Justícia per a Haidala” en suport a la vaga de fam de Takbar Haddi. Animem també a la resta de partits polítics a seguir la postura de MÉS i a donar el seu suport a aquesta mare coratge. Per un Sàhara Lliure, justícia per Takbar Haddi!

 

 

 

 

A QUI LI HAN ROBAT EL COS DEL SEU FILL

 

Què passaria si algú us digués que a l’Estat Espanyol s’ataca als ciutadans, se’ls nega l’atenció mèdica i les autoritats governamentals anf desaparèixer els cossos de les víctimes sense que ningú pagui per aquestes atrocit ats?

 

No vos ho podríeu creure, no? Idò això està passant! Està passant al Sàhara Occidental, antiga província de l’Estat Espanyol, que actualment es troba sota l’ocupació del Marroc. Tot i així, l’Estat Espanyol segueix sent la potència administradora de iure del Sàhara i per tant, és tant culpable i responsable com el Marroc de la reiterada violació dels Drets Humans que pateixen cada dia els sahrauís.

 

Aquesta és la trista història de Mohamed Lamine Haidala, un jove sahrauí de 21 anys que el passat 8 de febrer va ser atacat per colons i policia marroquina quan s’estava fermant les sabates per anar a jugar a futbol. Va ser apallissat i les autoritats marroquines li van negar l’atenció mèdica pel fet de ser sahrauí, causant-li la mort al cap de pocs dies.

 

Les autoritats marroquines van fer desaparèixer el cos de Mohamed Lamine Hiadala sense practicar-li una autòpsia. Davant aquest succés, Takbar Haddi, mare de Mohamed Lamin va negar-se a firmar la partida de defunció, exigint el lliurement del cos per poder practicar-li l’autòpsia, per esclarir els fets i obrir una investigació per fer justícia per l’assassinat del seu fill.

 

Davant la indiferència del govern marroquí, el passat 15 de maig, Takbar Haddi, va iniciar una vaga de fam indefinida, davant el consolat del Marroc a Las Palmas de Gran Canaria, per exigir el lliurament del cos del seu fil. El govern marroquí segueix afirmant que desconeix el parador del cos. Mentrestant, Takbar Haddi compleix més de 30 dies en vaga de fam, i la seva vida es va apagant cada dia que passa, disposada a morir si no li tornen el cos del seu fill i es fa justícia.

 

És per això, que des de l’Associació d’Amics i Amigues del Poble Saharauí volem donar tot el nostre suport a Takbar i demanem al govern d’Espanya, com a responsable directe del què està passant al Sàhara Occidental, que actuï i defensi als ciutadans sahrauís, que es respectin els Drets Humans i que no permeti que una ciutadana amb nacionalitat espanyola es mori en vaga de fam. A més volem agrair l’adhesió i el comunicat emès per MÉS Per Menorca ala campanya “Justícia per a Haidala” en suport a la vaga de fam de Takbar Haddi. Animem també a la resta de partits polítics a seguir la postura de MÉS i a donar el seu suport a aquesta mare coratge. Per un Sàhara Lliure, justícia per Takbar Haddi!

 

 

Associació d’Amics i Amigues del Poble Sahrauí de Menorca


Deja un comentario

Your email address will not be published.