La proposta del PP al Parlament per la unitat d’Espanya sembla un NO-DO exaltant la grandesa de la nació espanyola – menorca al día
Skip to content

La proposta del PP al Parlament per la unitat d’Espanya sembla un NO-DO exaltant la grandesa de la nació espanyola

Més per Menorca


MÉS per Menorca considera lamentable que el PP faci iniciatives al Parlament per, com ha explicat la portaveu del grup popular, Marga Prohens, “saber el que pensa el PSIB sobre aquesta qüestió”. “Si el PP no sap que pensa el PSIB d’Espanya que facin un cafè junts i xerrin, però que no ens facin perdre el temps als diputats, ni doblers als ciutadans. Esteim disposats a pagar el cafè perquè xerrin, però noltros no hi anirem”, explica Nel Martí, portaveu del grup menorquinista.
 
 
Quant al contingut de la iniciativa, Martí diu que “fa por”. “L’exposició de motius sembla més un NO-DO que una proposta política al conflicte entre Espanya i Catalunya”. MÉS per Menorca defensa el dret a decidir dels pobles, i també, lògicament de Catalunya. En aquest sentit el portaveu menorquinista explica: “el problema d’Espanya és que s’ha configurat com una nació (que té l’estat) i no com un estat (que integra vàries nacions); perquè en una nació no hi caben més nacions, en canvi en un estat sí”. És per açò que, a parer dels menorquinistes, Espanya és un projecte fracassat; i el procés català un camí sense retorn. “Apostem per l’autodeterminació com a procés democràtic i pacífic per a resoldre els conflictes entre nacions”, acaba afirmant Nel Martí.
 
 
La Proposició no de Llei del PP parla fins a vuit vegades de “gran nació” per a referir-se a Espanya, a la qual cosa Martí contesta que “una gran nació és aquella que fa gran coses, i amb Menorca i les Illes no ha estat així. Una gran nació no permetria els problemes de connectivitat de les Illes o el finançament injust que deriva en pobresa i marginació”.
 
 
MÉS per Menorca ha presentat una esmena de substitució perquè el Parlament es posicioni a favor del dret a decidir de Catalunya:
“El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de l’Estat a respectar la voluntat del poble català i a col·laborar amb el Parlament de Catalunya en l’exercici democràtic del seu dret a decidir com a poble.”

 


Deja un comentario

Your email address will not be published.