Els pals a les rodes del ministre – menorca al día
Skip to content

Els pals a les rodes del ministre

Joan Forcada Membre de la candidatura al Congrès per El Pi

Marcha por el clima en Ciutadella

Aquest cap de setmana he tingut l’oportunitat de participar en la Marxa pel Clima. Molta gent compromesa de 50 grans ciutats del món i molts altres llocs com Menorca hem caminat cap a París. Uns 500 a la nostra illa, poca gent per la importància del tema!

És indubtable que la societat aposta per un nou model. No és de rebut que els responsables d’encaminar la voluntat de la societat, els governants, siguin els qui posen pals a les rodes. No fa gaire, aquest passat més d’octubre, el ministre Soria va aprovar el real decret d’autoconsum. Aquest decret, clarament en contra de l’autoconsum, és d’aplicació a les instal·lacions elèctriques de les cases encara que mai aboquin energia a les xarxes elèctriques. Entre d’altres normes de dubtosa racionalitat, aplica un impost revolucionari: l’impost al sol o peatge d’estalonament. Aquest obliga a pagar per l’energia que generam i consumim sense que surti de la nostra instal·lació. El ministre Soria el justifica amb el servei de suport que dóna el sistema elèctric. Diu que quan no hi ha sol, el consumidor podrà seguir tenint electricitat comprant a la xarxa elèctrica i, per tant, ha d’ajudar a mantenir-la. Però si mirau la factura elèctrica veureu què pagau o pagareu, aquest concepte ja l’abonam per l’energia consumida i no estalviada en els conceptes de “término fijo de potencia” i “pagos por capacidad”, que precisament serveixen per això. Per acabar l’endemesa, resulta que les instal·lacions amb bateries també han de pagar els mateixos conceptes. Uau!

El decret va ser aprovat a la deveres, ràpid com un llamp, conscient que sense l’actual majoria absoluta aquest decret no s’aprovaria. Sap, el senyor ministre que, amb majoria simple, a la propera legislatura el pot mantenir: és poc probable que les empreses del sector siguin fastidiades pel PSOE i Ciudadanos. Una cosa és el que voldrien els seus simpatitzants o afiliats, i l’altra com actuen els “responsables” polítics: recordau l’article 135 que al 2011 es va canviar sota la direcció de la Sra. Merkel?. Tenim tots una altra oportunitat el 20D per un nou model. Seguim lluitant!


Deja un comentario

Your email address will not be published.