Maó acoge una exposición sobre la historia del catalán de Menorca – menorca al día
Skip to content

Maó acoge una exposición sobre la historia del catalán de Menorca

El estudio lo elaborará la Dirección General de Política Lingüística
El estudio lo elaborará la Dirección General de Política Lingüística

A partir del próximo lunes día 11 y hasta el 25 de enero podrá verse en la Biblioteca Pública de Maó la exposición ‘El català de Menorca, llengua compartida’, que luego se montará en diferentes institutos de Secundaria.

Esta muestra, según se describe en el último número de la revista Àmbit del Consell de Menorca, realiza un recorrido desde el siglo XIV al XXI y explica el modelo de lengua escrita del catalán de Menorca y cómo este registro mantiene una gran unidad idiomática.

Una cita que podrá leerse en la exposición es la atribuida a Salord i Farnès y que dice lo siguiente: “[…] perquè el català és menorquí perquè es parla a Menorca i és el parlar propi i natural dels menorquins. ‘Bé, vostè que escriu en català o en menorquí?’ ¿I què hem de respondre a un tal joc de paraules? ¿Què té de més o què li manca al menorquí per ser català? ¿Què hi ha en el menorquí, que sigui autènticament menorquí, que no sigui català? Més encara, si es tractava d’una paraula o construcción emprada només a Menorca, pel sol fet d’esser menorquina ja és catalana, perquè és un element integrant de la llengua”.


Comment

Deja un comentario

Your email address will not be published.