Skip to content

Més per Menorca valora positivament l’Impost de Turisme Sostenible

MÉS per Menorca


El Consell de Govern ha aprovat avui aquest nou tribut, amb el que els nostres visitants contribuiran a preservar les nostres illes.

Des de Més per Menorca creim que aquest impost és necessari perquè és una demanda social de la majoria de la ciutadania que ha fet possible el canvi polític i perquè és un dels camins que ens permetrà, a la llarga, millorar la nostra competitivitat, posant l’èmfasi en la qualitat i la sostenibilitat, i no en la massificació. Convé remarcar que aquest impost és ja una realitat a altres indrets del món, especialment Europa (Berlín, Barcelona, Cracòvia…).

Aquests darrers mesos s’ha iniciat un debat social, tal i com es va establir als Acords del Canvi, per tal de definir els objectius que persegueix i les finalitats a què es dedicaran els fons que s’hi recaptin.

Per a Nel Martí, “els objectius es poden resumir en dos grans trets. Per una banda, compensar la petjada ecològica de l’activitat turística i, per l’altra, canviar el model perquè aquesta activitat sigui sostenible des del punt de vista ambiental, econòmic i social.”

Es preveu que es recaptaran 50 milions d’euros els quals s’invertiran per realitzar inversions importants per compensar l’impacte territorial i mediambiental que té l’activitat turística, recuperar el nostre patrimoni històric i cultural, canviar el model amb infraestructures vinculades al turisme sostenible i allargar la temporada. “Tot açò repercutirà en la preservació de les nostres illes, del nostre paisatge i dels nostres recursos naturals”, diu Martí.


Deja un comentario

Your email address will not be published.