Per punts, per Junts – menorca al día
Skip to content

Per punts, per Junts

Equip de govern de l'Ajuntament d'Alaior


 1. El Grup de Junts per Lô troba absurda i demagògica una moció en la que el PP instava al Consell a “a millorar la seguretat i acabar les obres de la carretera general”.
 2. Al Grup del PP no li sembla gens absurd ni demagògic que set mesos després del canvi de govern i a la vista de la total inactivitat  –ni per fer ni per desfer— imperant en les obres començades en el tram Maó-Alaior que travessen a diari milers d’automòbils i que suporta el trànsit de mercaderies, amb unes deficients condicions de seguretat, qualcú tingui el seny que no tenen els de Junts i demani en veu alta que es resolguin aquests problemes de seguretat.
 3. No devia ser tan absurda ni demagògica la moció quan, justament el dia abans en què s’havia d’aprovar, el Consell anunciava a tota plana mesures correctores de la seguretat en aquest tram de via. Circumstància que celebrem i els de Junts per Lô, no (basta no donar-nos la raó en res).
 4. Diuen, els de Junts, que l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alaior “insta, incansablement i repetidament” a les institucions que no són governades per el PP, el Consell i el Govern balear, per demanar el que en quatre anys “no hem sabut solventar”. Tal vegada volen dir que no podem esperar res, ni res hem de reivindicar d’institucions d’altre nivell, que governen per a tots els menorquins i per a tots els ciutadans de Balears, amb tots els alaiorencs inclosos (també per els que no siguin afins a Junts per Lô)? Que ès, que hauríem d’instar a l’Ajuntament de Maó o al de Guadalajara a que atengui les necessitats d’aquest municipi?
 5. En la moció presentada pel Grup Popular a finals de gener es demanava transparència sobre un projecte del que ningú savia res. Silenci total. Cap informació es va produir en més d’un semestre sobre en el tram més inquietant i incert, tant pel que fa a la seguretat com per l’aspecte nefast que sempre presenten les obres inacabades. No és lícit prendre interès per això?
 6. Sembla, però, que la presidenta del Consell sí va tenir a bé reunir-se amb l’alcaldessa de Ciutadella i l’alcalde de Ferreries per explicar-los el nou projecte de carretera general, en aquell tram de connexió de tot dos municipis, que ara passa a ser prioritari, mentre els menorquins acaben de saber – presumim que gràcies a la moció presentada— que el tram de Maó-Alaior tardarà com a mínim dos anys més a estar resolt perquè han decidit revisar el projecte en tota la seva globalitat.
 7. Cap consideració similar ha tingut la presidenta del Consell cap a l’alcaldessa d’Alaior. No ha de semblar un despropòsit que l’Ajuntament demani ser tingut en compte sobre els possibles canvis de traçat que es facin al futur projecte, justament quan la ME-1 té nombroses cruïlles amb camins municipals i desgraciadament continua tenint un punt negre, amb víctimes mortals, davant l’Argentina on hi ha un important nucli de residents.
 8. L’oportunisme de Junts i la seva soledat per manca de referents els duu a intentar desesperadament fer “el caldo gordo” al Consell Insular i també al Govern. Director general que cau per aquí i ja frissen –encara que no els hi fan molt de cas– de muntar-li un taller o xerrada. Tanmateix aquesta força, amb les seves febleses, és l’únic conglomerat d’esquerres que no ha assolit el govern a Menorca (a pesar d’anar junts a eleccions), mentre el PP d’Alaior va ser la única candidatura de les 31 que es van presentar a l’illa en aconseguir majoria absoluta. Alguna cosa devíem fer bé en els darrers quatre anys per a obtenir el recolzament dels ciutadans en temps, francament, adversos.
 9. El Grup municipal del PP creu que és una descortesia que Junts convidi la presidenta del Consell a fer un acte informatiu públic a l’Ajuntament, sense haver avisat d’aquesta circumstància ni a l’alcaldia ni a cap altre membre de l’equip de govern i que, ara, ho aboquin als diaris com un qui dóna un cop d’audàcia. Són maneres, estils de fer, no gaire ortodoxes.
 10. Una darrera l’altra, va essent hora de que els ciutadans d’Alaior coneguin que la deslleialtat institucional, d’una part, i les malescriances, totes juntes, per altra banda, comencen a ser massa habituals i per tant, les denunciarem.
 11. Pel bé de tots els que circulen i circularan per la carretera, agraïm que aquests dies s’hagin començat a corregir i ampliar les mesures de seguretat, com vam instar.
 12. Continuarem urgint una solució estètica per el tram Maó-Alaior. Considerem  –com molta gent també ho creu– que afegir dos anys més a l’actual estat és massa temps, i que és fàcil que la nova carretera ja no entri en aquest mandat a poc que es descuidin. Per això  instarem a que, entre taller i taller, es posi fil a l’agulla per a sortir d’aquest embús. Si fos possible, encara ens atreviríem a demanar una via cordial d’enteniment. Que les gelosies de Junts no afectin la normal relació entre institucions.

Equip de govern

Ajuntament d’Alaior 

Zona de los archivos adjuntos

Deja un comentario

Your email address will not be published.