FREE OTEGI, FREE THEM ALL – menorca al día
Skip to content

FREE OTEGI, FREE THEM ALL

Joventuts d’Esquerra Republicana - Illes


Les Joventuts d’Esquerra Republicana – Illes ens posicionam davant la sortida de la presó de Logroño d’Arnaldo Otegi aquest 1 de maig de 2016.

Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana – Illes valoram:

Que la decisió d’empresonar Otegi buscava trencar l’aposta majoritària de la societat basca per la resolució democràtica i política del conflicte basc i, per tant, del procés de pau iniciat.

Que Otegi fou empresonat per la seva aposta en la recerca de la pau i la democràcia a Euskal Herria.

Que Otegi fou empresonat per la seva ideologia i militància política en pro de l’autodeterminació del poble basc i la justícia social i que, en conseqüència, ha estat un pres polític de l’Estat espanyol.

I finalment, que en els Països Catalans tenim exemples similars d’intimidació per a desfer la cohesió social i nacional del nostre poble; per exemple en termes drets polítics com la llibertat d’expressió o de manifestació o en termes de drets lingüístics.

En aquest sentit volem reivindicar:

Que res aturarà la voluntat dels pobles en l’exercici de la seva sobirania; sigui social o nacional.

Que expressam la nostra solidaritat total al conjunt de persones que han fet possible el camí a la pau i la democràcia a Euskal Herria. I en aquest sentit reclamar a la justícia i els governs espanyols que deixin de torpedinar aquest procés.

Que expressam la nostra alegria per l’alliberament del líder abertzale, empresonat injustament per una sentència política, i no jurídica.

Que sempre ens posicionarem a favor de la voluntat dels pobles a decidir el seu futur de forma democràtica, cívica i pacífica.

I, finalment, que ara és el moment de reconèixer Euskal Herria com a nació i d’obrir un procés de diàleg que porti a una resolució política del conflicte basc que, al nostre parer passa per: el reconeixement específic de la territorialitat del conflicte, una sortida a la situació dels pressos, el reconeixement de totes les víctimes del conflicte i la necessitat d’exercir el dret a l’autodeterminació del poble basc.

Des de la solidaritat i fraternitat amb tots els pobles del món: Gora Euskal Herria Askatuta! Free Otegi, free them all!

Joventuts d’Esquerra Republicana – Illes


Comments (2)

  1. Estic content que aquests joves “demòcrates i republicans” ens mostrin tan clarament les seves idees de “llibertat i diàleg”. Es clar idò que per a ells el diàleg es fa amb les armes a les mans i si es banyada en sang molt millor!!! No oblideu joves “demòcrates i republicans” que el diguem senyor Otegi era empresonat per terrorisme i no per diàleg, al manco no com el coneixem les persones “normals”.
    Si voltros creis esser els “guardians” de la democràcia amb les vostres idees de llibertat i dialeg el que mostrau es esser els guardians de la m…(cada un que posi les lletres que trobi avinents)

    1. Trop que no sap que diu sr Rigo….tancat per terrorisme?…..esta tancat per intentar crear un partit politic i defensar una idea de pais basc bastant diferent de la que defensen els corruptes de Genova 13…..

Deja un comentario

Your email address will not be published.