Skip to content

Concentració contra l’acord entre Turquia i la Unió Europea

Esquerra de Menorca - Esquerra Unida


Esquerra de Menorca dóna suport i s’afegeix a la concentració organitzada per la plataforma «Benvinguts Refugiats Menorca», per mostrar el rebuig a l’acord entre la Unió Europea i Turquia.

Recordam que aquest acord suposa la subcontractació a Turquia del control exterior de fronteres. A canvi de 6.000 milions d’euros, els refugiats seran retornats a Turquia, que els obligarà a viure en males condicions a camps de concentració.

Aquesta subcontractació del control exterior de fronteres suposa un absolut escàndol, raó per la qual reclamam al Govern en funcions que no doni suport a aquesta posició insolidària que es pretén aprovar en el Consell Europeu els pròxims dies 17 i 18. Atempta contra els drets humans i el dret d’asil, a més de violar la Convenció de Ginebra.

Aquesta política xenòfoba que vol portar a terme la UE propicia que alguns Estats com la mateixa Turquia facin xantatge a la Unió Europea perquè, sabent-se necessaris en aquest assumpte, es replantegin i suavitzin els requisits per a una integració en l’estructura europea que li ha estat negada fins ara en bona mesura per les seves reiterades violacions dels drets humans.

És per això que fem una crida als nostres afiliats i simpatitzants, així com a la ciutadania en general, perquè assisteixin a la concentració d’avui dimecres, a les 20.00 h a la Plaça Miranda de Maó, per exigir a la UE un canvi radical en les polítiques relacionades amb les persones refugiades.

 


Deja un comentario

Your email address will not be published.