Skip to content

Esquerra de Menorca deja en el aire su apoyo a Podemos para el Senado

Convoca una asamblea este lunes para que decida la postura a adoptar

EM podría dejar a Podemos sólo en las elecciones al Senado en Menorca.

La unidad de la izquierda para el Senado todavía puede fragmentarse  más. La comisión ejecutiva de Esquerra de Menorca ha convocado este lunes una asamblea para decidir  si apoyan o no a Podemos de cara a su candidatura  al Senado tal y como sí harán a nivel estatl los partidos afines a Izquierda Unida.

Desde la Comisión se comunicó esta decisión a Podemos. Se argumenta que debe ser un mandato de la Asamblea de EM quien determine la postura a adoptar en este caso. También se deja claro que EM esperaban que el primer acuerdo que englobaba a Més  y posibilitaba la entrada del PSOE gustaba y la ruptura de este pactó no era lo que se esperaba.

El martes se comunicará a Podemos la postura oficial de EM en torno a esta candidatura.

Esta es la carta que EM envió a Podemos.

Companyes i companys de Podem,

 
Des d’Esquerra de Menorca, ens posem en contacte amb vosaltres per tal d’intentar aclarar algunes coses.
Després del no acord pel Senat a tres, del passat divendres, i d’un creuament de declaracions als mitjans de comunicació. Creiem oportú informar-vos que, tot i no ser del nostre gust l’acord, aquesta executiva es deu a la seva assemblea, la de Menorca.
 
És des de l’Assemblea de Menorca d’on venia el mandat de confluir a tres bandes, per això hem considerat imprescindible que sigui aquesta qui decideixi cap on hem d’avançar; i no des de les opinions personals de la Comissió Executiva.
Per aquest motiu, us volem informar que demà dilluns hem convocat una assemblea extraordinària, per tal que siguin les nostres bases qui decideixin sobre aquesta qüestió.
 
En qualsevol cas, dimarts us comunicarem les conclusions de l’assemblea, per així poder calendaritzar el procediment de la campanya i la formació de totes les qüestions relacionades amb la candidatura al Senat, en el cas que aquest sigui el mandat de la nostra assemblea.
 
Comissió Executiva d’Esquerra de Menorca”
Paralelamente en Més per Menorca se han levantado en las redes sociales varias voces de conocidos miembros de la formación criticando la decisión de Més per Mallorca de concurrir a una lista conjunta con Podemos al Congreso.

Deja un comentario

Your email address will not be published.