Compartim esforços i polítiques d’illes menors – menorca al día
Skip to content

Compartim esforços i polítiques d’illes menors

Un comunicat de Més per Menorca

Dos illes, un encontre.
Dos illes, un encontre.
Nel Martí, Sónia Cardona (GxF) Jaume Ferrer (GxF; president del Consell) Maite Salord i Sílvia Tur (GxF, diputada autonòmica

Més per Menorca i Gent per Formentera van tenir la seua primera trobada com a formacions polítiques que comparteixen moltes idees de progrés i benestar social. L’encontre es va dur a terme a Palma el passat 28 de novembre i hi assistiren Jaume Ferrer, Sílvia Tur i Sònia Cardona per part de Gent per Formentera; i Maite Salord i Manel Martí per part de Més per Menorca. És aquest un primer contacte per intercanviar opinions, impressions i polítiques diverses en el marc de l’actual societat balear, però concretament, i de forma especial, en les necessitats que les illes menors, com Formentera i Menorca, tenen en l’actualitat.

Aquesta primera cita va fixar l’objectiu en analitzar i fer front comú en qüestions que formen part de les prioritats de les dues formacions polítiques i del paper que han de jugar els respectius consells a cadascuna de les illes, basat en el que preveu i estableix la darrera reforma de l’Estatut d’Autonomia (2007).
La reunió es va tancar refermant la voluntat d’unir esforços de cara a dinamitzar i enfortir l’Insularisme Polític. El primer front de treball va quedar enfocat a:
1.- Compartir polítiques, iniciatives i esforços en la Promoció Turística. Una competència que el Govern de les Illes Balears podria traspassar d’aquí poc temps a Menorca i Formentera. D’aquí la voluntat de treballar junts de cara als recursos i disposicions que podrien rebre ambdues illes.
2.- Fixar posicions conjuntes o similars respecte a la implantació dels Lloguers Turístics. Una mesura que determina una nova via d’economia terciària basada en els lloguers d’habitatges i que caldrà analitzar bé per ajustar-la a la realitat, necessitats i sostenibilitat de cada illa.
3.- El compromís adquirit en els pactes de governabilitat d’Acords pel Canvi en formular el paper que han de tenir els consells insulars en el marc d’una Comunitat Autònoma constituïda de quatre illes, o sigui, discontínua. Les dues formacions manifesten la voluntat de treballar per l’elaboració d’una nova Llei de Consells Insulars, amb un desenvolupament legislatiu i normatiu guiat per l’esperit que marca l’Estatut. Una nova Llei de Consells que garantesqui l’enfortiment dels ens insulars i, per tant, el reforçament de l’ autogovern de cada illa. En aquest sentit, Formentera és un cas especial i diferent al de les altres illes, ja que és Ajuntament i Consell alhora; o sigui, administració local i autonòmica a la vegada.
Gent per Formentera i Més per Menorca es comprometen a treballar junts per aconseguir impulsar les seves pròpies polítiques insulars i per aproximar dues societats illenques germanes que, malgrat les dificultats de connectivitat per a l’intercanvi, manifesten la voluntat d’estrènyer lligams i disposar de més i bones relacions.


Deja un comentario

Your email address will not be published.