NOU REB I TARIFA PLANA TRANSPORT INTERINSULAR – menorca al día
Skip to content

NOU REB I TARIFA PLANA TRANSPORT INTERINSULAR

Una carta del Cercle d'Economia de Menorca


El Cercle d’Economia de Menorca insta a les forces polítiques de Balears a mantenir la unanimitat en la reclamació de la tarifa plana per al Transport Aeri interinsular. També demana a la Conselleria de Territori i Mobilitat del Govern Balear a enllestir els informes que ha de presentar a Brussel·les conjuntament amb el Ministeri de Foment

Les negatives del PP i C’s a la Mesa de Congrés al no admetre a tràmit (a indicacions del Ministeri de Foment) la proposta del Parlament Balear, ha significat un menyspreu a una de les peticions ciutadanes més reclamades, des de fa molts d’anys, a la qual havia finalment donat suport tot el Parlament Balear. Aquestes males notícies han tingut un rebuig general, tan dels partits polítics balears com de la societat civil.

S’ha demanat una reacció enèrgica i immediata, la qual feliçment reconeixem que s’ha produït.

El Cercle d’Economia de Menorca es congratula en saber que els grups parlamentaris balears han acordat mantenir i tornar a reclamar , per unanimitat, un nou Règim Especial Balear així com la petició de una Tarifa Plana per al Transport Aeri interinsular. Per descomptat els interessos de les Illes Balears estan per damunt dels interessos partidistes. Això és el que significa la unanimitat aconseguida

Es hora de reconèixer que només la unitat de tots, llargament reclamada, pot permetre exigir eficaçment al Govern de Madrid i al Congrés dels Diputats a les Corts, aquelles justes i reiterades reivindicacions de les Illes Balears que tothom escolta però que ningú satisfà.

Cal però no oblidar que no és suficient reclamar davant de l’Executiu i el Legislatiu. Fa falta que els partits balears plantegin seriosament i amb determinació, tan a les seves direccions com als seus òrgans de govern, amb seu a la capital de l’Estat, que no poden desvincular-se de les fonamentades peticions territorials ja que ells són els primers en demanar suport als ciutadans quan s’acosten els processos electorals.

Últimament hem vist com la injustificable posició del Govern Central de l’Estat en no voler escoltar ni atendre les peticions econòmiques territorials més bàsiques ha creat conflictes que han derivat en situacions greus per falta de diàleg i de resposta. El Corredor Mediterrani és el darrer exemple de la falta de criteri en no atendre les inversions per a una infraestructura econòmica i socialment necessària.

El pressupost no pot ser una excusa. No està de més recordar que quan interessa hi ha pressupost fins i tot per obres injustificables (AVE’s buits, aeroports sense avions, autopistes sense vehicles) o per indemnitzacions a empreses, conseqüència de contractes mal gestionats i per a rescats bancaris, fruit de fallides de les quals ningú avui en vol assumir la responsabilitat. La tarifa plana és una demanda plenament justificada tan en la seva vessant de coherència social en un arxipèlag, com a la seva vessant de suport econòmic per afavorir i millorar l’economia balear i en especial la menorquina. , que ho necessita des de fa molts anys.

El Cercle d’Economia de Menorca també demana a la Conselleria de Territori i Mobilitat del Govern balear, dirigida pel conseller menorquí Marc Pons, que finalitzi, en el mínim termini possible, els documents tècnics que ha de aportar al Ministeri de Foment del Govern d’Espanya per a la seva presentació conjunta davant Brussel·les, amb l’objectiu d’aconseguir la corresponent aprovació de les institucions de la Unió Europea per a la Tarifa Plana. El Cercle d’Economia de Menorca, com integrant ben representatiu de la societat civil menorquina dona ampli suport als partits polítics i al Parlament Balear i fa sentir de nou la seva veu en aquests temes i més, per tractar-se d’una qüestió de tanta importància i tan llargament reclamada.


Deja un comentario

Your email address will not be published.