Els Pressupostos Generals de l’Estat i els desequilibris economics de Menorca – menorca al día
Skip to content

Els Pressupostos Generals de l’Estat i els desequilibris economics de Menorca

PSOE Menorca

El ministro Montero, en la presentación de los PGE 2017

Un cop presentats els Pressupostos Generals de l’Estat, els socialistes arribem a la conclusió que Menorca, així com la resta de les Balears, continua estant en les últimes prioritats econòmiques del govern de Mariano Rajoy i que s’han traït, una vegada més, els nostres interessos. En aquesta línia, la inversió estatal a Menorca és de 6.091.000€, que es repartiran entre l’aeroport, el port i el Museu de Menorca, una dotació que suposa un terç menys respecte a l’any 2011 amb el govern de Rodríguez Zapatero.

Susana Mora, cap del grup socialista al Consell Insular de Menorca, lamenta que “ni un sol Ministeri ha pensat que Menorca pugui tenir necessitats, quan els socialistes venim reiterant la nostra postura en contra dels pressupostos per aquestes desigualtats evidents cap a Menorca a través d’esmenes any rere any”. Per exemple, no s’ha inclòs cap partida par als jutjats de Ciutadella, ni per equipar Es Born, ni per implantar la tarifa plana, totes reivindicacions històriques.

En aquest sentit, Mora senyala que “els socialistes treballarem amb els diputats i senadors per corregir d’una vegada per totes els desequilibris derivats dels pressupostos general a l’Illa”, i recorda que “ja que la diputada del Partit Popular, Águeda Reynés, i la senadora, Juana Francisca Pons Vila, no han fet la feina quan era hora de recordar al Ministeri les necessitats dels menorquins i menorquines, ara esperem que ho facin presentant esmenes”. A més, apunta que “si no es dóna el cas, serem nosaltres els socialistes qui plantarem cara al Govern d’Espanya perquè ens tinguin en compte”.

Davant d’aquesta realitat, el PSOE Menorca farà feina per elaborar i presentar esmenes que es faran públiques properament i que tindran a veure amb la millora de la connectivitat, amb polítiques ambientals i d’aigua (depuradores i dessaladores), camí de cavalls i patrimoni, entre d’altres, amb l’objectiu de situar Menorca i Balears en la mitjana de la inversió que es destina a la resta de comunitats de l’Estat.

 


Deja un comentario

Your email address will not be published.