Nova Etapa: compromís, feina i transparència – menorca al día
Skip to content

Nova Etapa: compromís, feina i transparència

Una carta dels regidors del PSOE Raquel Al·lès, Mar Ameller, Salvo Conesa, Ana Sánchez, Bep Triay des Migjorn Gran

Guerra al consistori.
Guerra al consistori.
Els membres del Grup socialista a l'ajuntament volen fer fora al seu cap de llista i actual batle.

Mar, Ana, Raquel, Salvo i Bep, els cinc regidors del grup socialista de l’Ajuntament des Migjorn Gran, volem explicar als ciutadans com està la situació a la institució municipal i què volem fer a partir d’ara.

Esteim assesorats pel partit socialista de Menorca i pels serveis jurídics de l’Ajuntament per poder completar el procés intern de canvi amb totes les garanties legals exigibles.

L’assemblea del PSOE a nivell des Migjorn dugué a terme vàries reunions per tractar el tema: escoltà la versió tant del Grup de Cinc Regidors com la del Batle. Al seu moment, la comissió gestora del partit a Menorca requerí al Batle abandonar el càrrec voluntàriament.

El Sr. Moll, al final del termini d’al·legacions manifestà que no se’n volia anar per les bones. Llavonces, constatat l’incompliment de la petició formal, la Gestora, per unanimitat de tots els seus membres (hi ha representants de tots els pobles de l’illa) acordà iniciar el corresponent expedient sancionador per expulsar-lo del partit. Aquest tràmit es resol a Madrid i també duu un cert temps, ja que es dóna a l’afectat l’opció d’al·legar-hi.

A partir d’aquí, teníem dues opcions: fer la Moció ja, o esperar el procés intern del partit. La primera opció era rebutjada pels serveis jurídics del Consistori, ja que el reglament orgànic municipal diu que per fer la Moció es necessita una majoria qualificada superior als cinc regidors.

Aclarit açò, l’equip de Regidors reiteram que esteim convençuts que el Sr. Moll ha d’abandonar la batlia, però preferim fer la Moció amb el màxim de garanties legals.

El grup de Regidors vol manifestar també que, al llarg d’aquest procés, tots cinc hem posat èmfasi a seguir fent feina de la manera més coordinada possible; i reiteram la nostra exigència al batle que ens doni la informació que necessitam per poder desenvolupar bé les nostres àrees de gestió. Assumim aquest repte i volem continuar treballant amb relativa normalitat, fins que puguem plantejar la Moció de Censura davant el plenari.

Les darreres setmanes hem exigit al Sr. Moll informació a través dels òrgans competents (juntes de govern, comissions informatives i plenari ordinari de març). Desitjam exercir el govern de manera còmoda, actuant amb bon criteri, sense que la nostra tasca sigui dificultada pel batle, amb qui no compartim la seva manera d’actuar en diferents casos. Com deim al títol, volem definir en tres paraules la nostra proposta: compromís, feina i transparència.

Sabem que ens trobam dins un procés desagradable i assumim la nostra responsabilitat de seguir fent feina pel poble en aquesta situació complicada; amb la idea ferma de començar, just es pugui, una nova etapa amb importants canvis de funcionament de la Corporació, tant a nivell intern -coordinació de l’equip de govern, coordinació amb el personal municipal- com a nivell extern, envers els vesins i en relació amb les associacions del poble.

Les claus de la nova etapa poden ser resumides així: millorar sensiblement la comunicació interna de l’Equip de Govern i la comunicació amb els ciutadans; no utilitzar mai el càrrec públic en benefici propi; millorar les relacions i la coordinació amb altres administracions (en especial, el Consell de Menorca i el Govern de les Illes); fixar uns horaris d’atenció al públic amplis, i respectar-los; revisar i calendaritzar els projectes d’actuació pública pendents, i definir una planificació clara -coneguda per tothom- per a la seva execució.

En resum, volem fer feina amb total confiança i amb la tranquil·litat que s’estan fent les coses d’acord a les nostres idees; complint sempre el codi ètic a què ens vam comprometre. Aprofitam també per reiterar unes qüestions que per a nosaltres són molt importants:

– Hem actuat des del principi del problema (estiu 2016) en la línia de trobar una solució conjunta tot l’Equip de Govern. Però quan una persona fa una gran deixadesa i no assumeix les responsabilitats del seu càrrec públic (Sr. Moll), la resta de l’equip no es pot girar a l’altra banda, com si no passàs res; el nostre compromís amb els vesins i amb la decència ens obligava a actuar i posar remei a la situació.

– És evident i conegut que certes maneres de fer del Sr. Moll (contrastades i demostrades) en diversos temes concrets ens va fer concloure que no mereixia ostentar el càrrec d’una batlia. També quan ha actuat com a particular en relació a altres particulars; casos que les persones afectades no han volgut ventilar públicament. Agradi o no, el nostre sistema polític no és presidencialista. És a dir, els ciutadans des Migjorn Gran van votar un Equip de persones i un Programa de govern, no només al que anava el primer de la llista. Després, és el conjunt de regidors del consistori el qui vota el batle al ple d’investidura; per açò, noltros cinc tenim el dret i el deure de decidir si volem seguir fent feina a les seves ordres o no. Encara que era triar el camí difícil -no el fàcil- vam decidir que No. Li vam comunicar, de manera directa i sense embuts, uns dies abans de Nadal; però el seu enorme ego li devia dir que no podia ser cert. No voler entendre el nostre missatge (clar i definitiu) i voler-se perpetuar en el càrrec (sense ni un sol regidor a favor!) ha provocat el malestar i sofriment d’aquests llargs mesos.

– Aprofitam aquest escrit per manifestar que seguim enfora del Partit popular des Migjorn, que intenta emprar aquest problema en benefici propi. No volem saber res de la seva manera d’actuar, perquè no hi esteim d’acord. No volem dur ningú davant la justícia, si el problema es pot resoldre a nivell polític, com esteim fent.

– Esteim actuant amb responsabilitat i convençuts que feim el correcte i el millor pel poble.

– Llançam el missatge clar que, a partir d’ara, durem una comunicació més transparent, tema a tema; a mesura que anem analitzant cada qüestió i els seus antecedents, els vesins entendran millor les nostres discrepàncies amb el Sr. Moll.

Moltes gràcies.


Deja un comentario

Your email address will not be published.