“Tretze”, el nuevo disco de Cris Juanico – menorca al día
Skip to content

“Tretze”, el nuevo disco de Cris Juanico

El cantante de Ciutadella saca a la venta un doble recopilatorio que repasa su trayectoria y que incluye canciones inéditas

Imagen promocional de Cris Juanico.
Imagen promocional de Cris Juanico.

Cris Juanico ha sacado al mercado un nuevo trabajo. Se trata de “Tretze”, que ha visto la luz este martes y 13 de junio y que es un doble CD con “trece canciones desordenadas y trece piezas antiguas”, según relata la promoción del disco.

“Nunca el 13 me había sentado tan bien”, ha relatado el cantante de Ciutadella a través de las redes sociales.

Diseño de la portada e interior del disco de Cris Juanico.
Diseño de la portada e interior del disco de Cris Juanico.

Se trata de un recopilatorio que fija en el número 13 todo su argumento. Hace 13 años del primer trabajo en solitario de Cris Juanico “Memòria” (2004), tras cumplirse 13 años del disco iniciático de Ja T’ho Diré: “És blau es fester” (1991).

Así, cada CD dispone de 13 canciones. Por una parte, una selección de canciones que abraza desde la época de Ja T’ho Diré hasta el disco F(a)usta; y por la otra una recopilación de colaboraciones, rarezas y canciones inéditas del prolífico autor menorquín.

Juanico iniciará la Gira13 este mes de junio con un concierto en Mallorca (29 de junio, Teatre Mar i Terra de Palma) y otro recital el 7 de julio en el Cicle Estiu dels Sentits de l’Hostal Mallorquines de Sils.

Estas son las canciones:

Disco 1
La mar. Un ram de locura (1997) Ja T’Ho Diré.Com un infant. F(a)usta (2015). Si véns. Moviments Salvatges (1995) Ja T’Ho Diré. Pedres que rallen. Pedres que rallen (2010) amb Els Mags de Binigall. Ses al·lotetes i sa jove de Sant Lluís. Memòria (2004) amb Els Mags de Binigall. Lluna. Tabaluga viatja buscant el seny (2003). Aromes de roques. Un ram de locura (1997) Ja T’Ho Diré. Es moment. Jocs d’amagat (2005) amb Els Mags de Binigall. Fràgils pensaments. Dues pedres (2011) amb en Joan Solà-Morales. Vola’m a sa lluna. Vola’m a sa lluna (2006) amb la OJO Taller de Músics. Na Maria. Petits moments d’estricta simpatia (2002) Menaix a Truà. Així i tot. Moviments Salvatges (1995) Ja T’Ho Diré. Fum fum fum. Un món de nadales (2013) amb Luís González Trio.

Disco 2
Roig. Veu, música i producció musical de Cris Juanico pel poema de Nina da Lua al seu llibre El bes a Klimt (2007). Areia escrita. Veu al poema de Ponç Pons musicat per Joan Valent al disc Kaiassa (2011). Sa lluna damunt Formentera. Veu a la cançò del disc de Projecte Mut 10 anys i bons (2016). Un carrer tancat. Veu a la cançò del disc de Toni Xuclà Naïf (2001). Sóc un pop. Veu, música i producció musical de Cris Juanico amb Els Mags de Binigall, amb lletra de Ponç Pons, per a l’exposició itinerant de Sa Nostra La mar i en Pop (2005). Si fos. Veu i producció musical a la cançò del disc de Van de Kul Travessant espais (1997). Com ho fa es vent. Versió del tema de J.M. Serrat, arranjada i interpretada amb Els Mags de Binigall per el disc Per al meu amic Serrat (2006). Despierto. Veu i producció musical a la cançò del disc d’Àngel Gómez Mai més (2015). Així, no! Veu i producció musical pel videoclip de la campanya SOS Menorca (2014). Busca allò que la vida té de bo. Veu a l’adaptació en català de “Always look on the bright side of life” de Monty Python del disc de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya Llegendes del cinema (2012). Turquesa. Veu a la cançò composada i interpretada amb Gossos per a la pel·lícula Rock & Cat (2006). A Ses Voltes. Veu i baix a l’acció al carrer del grup Benejam per al videoclip A Ses Voltes (2016). Quan somrius. Veu a la versió de la nadala de Josep Thió al disc Nadal Gospel (2012) del Cor Gospel de Sa Fàbrica de Música.

 


Deja un comentario

Your email address will not be published.