Reflexions al projecte del Bulevard – menorca al día
Skip to content

Reflexions al projecte del Bulevard

Un article de SOM Es Castell

Imagen de la entrada a Es Castell.
Imagen de la entrada a Es Castell.

En relació amb la polèmica iniciada per l’equip de govern de l’Ajuntament des Castell, referent al bulevard, SOM Es Castell volem aportar elements de reflexió en aquest debat, en el qual hauria de participar tot el poble, no només el PP-PI:

1. Considerem que la proposta presentada al CIMe és molt poc ambiciosa, amb poc futur i sobretot està desfasada. L’únic objectiu que podem veure amb aquestes presses i aquestes formes és “fer-se una foto” abans de les properes eleccions. I com ja sabem, les presses no són bones conselleres.

2. La proposta de l’equip de govern no ha estat mai consensuada. En les poques reunions hagudes sobre aquest tema amb l’oposició, no s’han valorat altres idees proposades sinó que cercaven un aval per el seu projecte. Confonent aval amb consens.

3. En defensa d’aquest projecte l’equip de govern dona dades falses. Saben que no surten 200 aparcaments i que no serveix per pacificar l’entrada del poble. Desplaçar la carretera no és pacificar.

4. Per tot això, SOM Es Castell pensa que és el moment de planificar de forma ambiciosa. S´han de tenir en compte la falta real d’aparcaments, però també altres coses:

• Integrar les zones esportiva, escolar, els molins i el futur “museu marítim” amb el poble.

• Introduir zones verdes, amb bona il·luminació i senyalització.

• Pacificar de veritat la carretera i el poble sencer. Fer un estudi de mobilitat interior i acabar amb el mite de que la carretera és el limit del poble.

• Modificar el PGOU amb consens i estudis actualitzats.

SOM Es Castell demana planificar seriosament tota la zona de l’entrada a Es Castell, sense prejudicis i sense pressions electorals, entenent que s’ha d’anar més enllà dels quatre anys d’una legislatura. Aquesta ha estat sempre la nostra posició i aportació a les reunions mantingudes. D’aquesta manera SOM Es Castell vol donar a conèixer al poble la seva manera de fer sense menystenir a ningú.


Deja un comentario

Your email address will not be published.