Rèquiem per un pont – menorca al día
Skip to content

Rèquiem per un pont

Un article d'ACK (Amics d’es Camí d’en Kane -Ferreries-)


Fa uns 4 anys (novembre de 2014) ACK ja va avisar de l’estat ruïnós del pont de Binimoti. Primer vam acudir al Govern Balear, Conselleria de Recursos Hídrics més concretament. Aquests ens van enviar al Consell Insular de Menorca, al departament de Patrimoni i Cultura, i aquests van remetre l’assumpte al departament de Carreteres. Va acabar la legislatura 2011-2015 i no es va fer cap actuació en aquest pont. Dues negatives dels jutjats i la caparrudesa de la propietat de Binimoti han precipitat l’anunciat i previst esfondrament d’aquest pont en aquests darrers temps. La decepció és grossa, aquí no es tractava de si camí públic o no camí públic, és tractava de salvar un bé patrimonial, cultural de tota la gent de Menorca que estava molt malmès. Es podrà restaurar al màxim de fidel de com estava però no serà el mateix, serà difícil, molt difícil que es pugui recuperar fidedignament del tot de com estava fins ara… I ara ens demanam: Qui s’en farà responsable? Qui carregarà amb la culpa? Qui reconeixerà que s’ha equivocat? Qui repararà tan gros mal? i no val rentar-se les mans i dir que aquí no ha passat res o que “jo no en tenc cap culpa” o que al final ho hagi de pagar qui va avisar del mal que ja es veia venir. Seguirem lluitant per recuperar el Camí d’en Kane al seu pas per Ferreries, el pont de Binimoti també. I ara que soni el Dies irae (Dia dira) del Rèquiem per un pont que ha acabat en terra de forma miserable. 
Camí den Kane obert a tothom!
 

Deja un comentario

Your email address will not be published.