BINIMOTI: EL PONT DE LA VERGONYA – menorca al día
Skip to content

BINIMOTI: EL PONT DE LA VERGONYA

Una opinió d'Antoni Serra

Derrumbado.
Derrumbado.

I també el mur (que no paret, plena de ferros i formigó com està), i la barrera metal.lica, i en definitiva tot el tros del Camí d’en Kane que travessa aquesta propietat. Tot ell és vergonyós. Jo no sé qui és el responsable o culpable del què finalment ha acabat passant amb el pont, però a algú, un dia, se l’ hi haurà de retreure, se li haurà de demanar comptes pels perjudicis causats. Alguns, com sempre, diran que no n’hi ha per tant, que només és un pont, però del que no hi ha cap dubte és que 300 anys d’història han desaparegut per sempre, una història que és patrimoni de tothom, de tota la gent de Menorca, no només d’una sola persona.

Fins quan haurem d’esperar a que es faci justícia? Perquè per ara n’hem vista ben poca. De moment se n’ha desentés olímpicament, impedint als tècnics del Consell la seva inspecció, tot i saber-ne el risc que hi havia de que passàs el que tristament ha passat, contribuint així a la seva destrucció. I què dir de la resta, de l’obertura del camí? Fa prop d’un any que el tema jeu a un despatx d’un jutjat de Palma esperant no sabem ben bé què.

Perquè tot i que travessa aquelles terres, aquest camí era i és de domini públic (açò ho sap tothom, també la propietat de Binimoti), era la principal carretera de Menorca durant segles, per aquest camí hi van passar els nostres avantpassats trescant d’un cap a l’altre de l’illa. Igual que els nostres pares, i nosaltres mateixos fins fa quatre dies.

Bona gent, ja n’hi prou.


Comment

Deja un comentario

Your email address will not be published.