Skip to content

Manifest del Dia de la Dona

Consell Insular de Menorca


El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, és una data marcada al nostre calendari que ens convida a reflexionar i recordar, any rere any, els avanços aconseguits i, especialment important, tot el camí encara per recórrer en matèria d’igualtat de gènere per així centrar l’acció i fixar cap a on volem dirigir-nos.

Perquè s’han fet grans passes, però encara hi ha molt camí per fer.

El 8 de març de 2018 va suposar una fita històrica al nostre país. Les dones, acompanyades de molts homes, van alçar la veu contra el masclisme imperant. Van demostrar la seva força, sense possibilitat de tornar enrere.

Compromesos amb el canvi social que impulsa el feminisme, no podrà haver-hi veritable transformació si no es compta de manera essencial amb les dones, amb la seva participació i contribució.

Les polítiques públiques d’igualtat són l’instrument per millorar no només les vides de les dones sinó de tota la ciutadania. Perquè quan avancen les dones, avança la societat i la democràcia.

Essent aquest el primer any que el Consell Insular de Menorca té les competències en aquesta matèria, té un sentit especial que destaquem la importància de les polítiques d’igualtat i el seu major impacte positiu quan es treballa des de la proximitat, com a eina i mitjà de canvi enfront de les desigualtats entre dones i homes, les discriminacions que hem patit i patim les dones i la necessitat de continuar aportant solucions des del coneixement de les persones i de les seves necessitats.

Avançar cap a la igualtat és una responsabilitat que ens interpel·la individualment i com a societat, i que també obliga totes les administracions, des de l’estatal fins a la local. Perquè malgrat les conquestes, encara persisteixen discriminacions que impedeixen a les dones participar en igualtat de condicions en tots els àmbits de la societat.

Així, en el Dia Internacional de la Dona, 8 de Març, com a Consell Insular de Menorca manifestam la nostra aposta ferma per la defensa dels drets, la llibertat i la seguretat de les dones.

Ens sumam a totes les veus que clamen i reivindiquen un futur sense discriminació per raó de gènere, per una societat en igualtat de drets i responsabilitats entre homes i dones.

Recordant, amb motiu del Dia Internacional de la Dona i tal com hem fet en anteriors ocasions, com en el Dia Internacional contra la Violència de gènere, que la pitjor xacra que pateix la nostra societat són les violències masclistes, reafirmam el nostre màxim rebuig a aquesta xacra social i el compromís de seguir treballant i lluitant contra les violències masclistes.

Reconeixem la importància de continuar treballant en l’erradicació de les actituds i els comportaments quotidians que, instal·lats en la vida diària, reprodueixen i perpetuen les desigualtats.

Reafirmam el nostre compromís amb les menorquines i els menorquins i amb les seves necessitats, amb la igualtat de tracte i d’oportunitats, amb la no discriminació i no violència per raó de gènere i amb el mandat constitucional que persegueix el ple establiment d’una igualtat real i efectiva.

Reivindicam més recursos i insistim en la necessitat d’intensificar els esforços en el desenvolupament de polítiques encaminades a fomentar l’ocupació i l’emprenedoria, l’educació per a la igualtat d’oportunitats, el suport a les dones que viuen en l’àmbit rural i la lluita contra les violències i discriminacions masclistes.


Deja un comentario

Your email address will not be published.