Skip to content

La manca d’un camp pel DOSA

El PI-Proposta per les Illes de Ciutadella

Juvenils del DOSA en un partit.
Juvenils del DOSA en un partit.

Ciutadella és el municipi de Menorca que té més habitants de Menorca, i a nivell de Balears és el novè per ordre de major a menor.

Els ciutadellencs tenim sa sensació que som un poble petit, però estem equivocats, a més si tenim en compte la quantitat de visitants que vénen cada any. Amb això volem destacar que fa molta falta tenir un bon Ajuntament que gestioni i doni solucions als problemes que surten cada dia.

A El PI Proposta per les Illes tenim molt clar aquest tema, fa molt temps que ens reunim el grup de Ciutadella i estem en contacte constant amb els ciutadans d’aquest poble. El que més se senten són queixes, què passa a l’Ajuntament diuen, què fan dalt la Sala a més de discutir entre ells, és l’únic que fan; quan un ciutadà acudeix allà perquè té un problema, si el reben, el que s’endú són bones paraules o la frase preferida: No tenim pressupost.

Podríem comentar moltes coses, seria molt llarg, però en volem explicar una de molt senzilla, com a botó de mostra. És una que afecta a un grup ample de ciutadellencs, els que formen part del club de futbol DOSA. Aquest club, amb una antiguitat de més de 50 anys, té una llarga i coneguda trajectòria en educar els fillets i filletes en la pràctica esportiva i normes educatives com esportivitat, companyonia, convivència, higiene, hàbits d’alimentació, consum d’aigua i una llarga llista d’activitats pensades per a joves de 7 fins a 19 anys.

El DOSA aglutina més de 400 persones, és el segon club de futbol de Ciutadella amb nombre de jugadors, i és l’únic club de futbol de Menorca que no té camp per practicar aquest esport. Durant un temps van compartir la zona esportiva de l’Atlètic de Ciutadella, això va anar bé, fins que van sorgir problemes. Seria complicat d’explicar, no podem entrar en detalls, hauria de ser l’Ajuntament, concretament l’àrea d’esports que fes d’àrbitre i resoldre aquest tema ja que les instal·lacions són municipals, però no ho va fer. Va ser més còmode girar l’esquena al problema, una pràctica molt habitual a l’Ajuntament actual de Ciutadella.

Quan va passar el que estem explicant, el DOSA decidí sortir del camp de l’Atlètic. És curiós que cap jugador ni tècnic es va quedar, tots van fer pinya i van cercar una alternativa viable, van demanar ajuda i el SAMI els va acceptar, a pesar que també és un club nombrós, molt més que l’Atlètic que des fa un temps no té més de 2 o 3 equips entre totes les categories, quan compta amb unes grans instal·lacions esportives que són municipals.

Actualment, el DOSA i SAMI tenen molta falta d’espais esportius i de vestuaris, amb freqüència han de jugar a l’hora del dinar o a altes hores de la nit, per entrenar ho han de fer en espais molt reduïts… curiosament el camp de l’Atlètic a penes té activitat de gent federada, mentre que els fillets i filletes del DOSA moltes vegades no es poden canviar ni dutxar al camp i ho han de fer a ca seua o a altres instal·lacions esportives que estan separades.

Que fa l’Ajuntament davant aquesta situació? Rentar-se las mans sense cercar solucions al problema, pràctica molt habitual, si tenim un espai municipal que no s’aprofita, no en construirem un de nou, suposem, perquè el club tindria dret a reclamar-lo; és l’únic club de Menorca que no té camp, tot i ser un club molt nombrós, el segon més gran de Ciutadella.

Senyors i senyores de l’Ajuntament de Ciutadella solucionin ja aquest problema, és necessari, no esperin que venguin les pròximes eleccions i siguin els pròxims regidors els que ho hagin de solucionar.


Comment

  1. … Do – Sa… DOmingo SAvio, es un equipo de origen confesional, pues proviene de Calós, el entramado salesiano ciutadellenc… renuevan un teatro a lo grande, y luego piden limosna al ayuntamiento para que se lo financie… ahora también exhiben victimismo, pero la iglesia ni está ni se le espera, a la hora de aportar su parte para sus propias divisiones de alumnos católicos…

Deja un comentario

Your email address will not be published.