El Pi i el REB – menorca al día
Skip to content

El Pi i el REB

Una carta d'Ivan Mir, candidat al Congrés dels Diputats


Segurament la majoria de lectors coneixereu què és el REB o alguna vegada n’haureu sentit xerrar. De fet, si tiram d’hemeroteca fa anys que se’n ralla i també fa anys que s’intenta sense gaire èxit.

Sense anar més enllà, aquesta legislatura s’ha aprovat un REB o Règim Especial de Balears (diluït amb un 95% aigua, colorants i edulcorants), de la mà de Pedro Sánchez i Francina Armengol.

Un Règim Especial econòmic de Balears que aprova coses ja aprovades com per exemple la “garantia” de que estarem a la mitjana estatal d’inversió, fet que ja disposava l’Estatut d’autonomia i que no s’ha complert. Això és una mostra més que a vegades no són tan importants els compromisos com la voluntat de complir-los.

Des d’El Pi (Proposta per les Illes) apostam per un REB realment útil, que compensi els costos d’insularitat en el transport de persones i mercaderies. En primer lloc per justícia econòmica, ja que som la Comunitat Autònoma que encapçala la pressió fiscal de l’Estat amb un 27%, aportant cada any en concepte de solidaritat l’escarrufant quantia de 1.400 milions d’euros més dels que rebem. En segon lloc, per garantir una millor qualitat de vida, ja que per la nostra geografia se’ns fa indispensable viatjar, sigui per motius mèdics, d’estudis o de treball, i precisament pel treball és pel que creiem que el REB és la primera passa per aconseguir la diversificació econòmica; un REB que compensi els costos d’insularitat en el transport de mercaderies, per tal d’afavorir i teixir de nou el sector industrial pràcticament desaparegut a les nostres Illes, fet que suposaria encaminar-nos cap a la tan desitjada desestacionalització, objectiu promès i fracassat a cada legislatura.

Des d’El Pi (Proposta per les Illes), concorrem novament a les eleccions generals amb l’objectiu de portar a terme aquelles reivindicacions històriques com el REB, que se’ns prometen legislatura rere legislatura i no es compleixen per la disciplina de vot dels partits d’àmbit estatal. Som conscients que la nostra lluita no és la presidència del Govern o aconseguir un ministeri, sinó aprofitar l’ocasió d’un Congrés tant segmentat, on el vot de cada diputat és tan necessari per poder condicionar els interessos dels grans partits respecte als de la gent que vivim i treballam aquí, a Balears.

La política d’El Pi és bona d’entendre perquè feim política per resoldre aspectes que realment millorin la nostra vida quotidiana. Ja fa quatre anys que des del Parlament de les Illes Balears hem demostrat quin és el nostre tarannà, som gent propera, parlam amb tothom, pensam en tu i amb el cap. Segurament sonarà il·lús, però mai es tard si la dita es bona; junts podem reciclar la forma de fer política.


Deja un comentario

Your email address will not be published.