Skip to content

Las 10 propuestas de El Pi para Menorca

La formación propone que el Consell gestione los puertos, una tarifa plana en los vuelos interislas o apoyar al campo de la Isla

Jaume Font, junto a Marisa Puertas, consideran también que la atención a la dependencia es una prioridad
Jaume Font, junto a Marisa Puertas, consideran también que la atención a la dependencia es una prioridad

El Pi Proposta per les Illes ha presentado este miércoles en Ciutadella las 10 propuestas para el Consell Insular de Menorca, con el objetivo estrella de que la Isla pueda gestionar los puertos de Maó, Fornells y Ciutadella.

Así lo han manifestado hoy Jaume Font, candidato de El Pi al Parlament balear, Marisa Puertas, representante de Menorca en la lista del Parlament, y Miquel Ponsetí, candidato al Consell de Menorca.

“Es muy importante que la gestión de todos los puertos menorquines pase a manos del Consell, que es la institución que conoce de cerca cuáles son los problemas y como sacar provecho de los puertos”.

El Pi también pedirá al Govern que transfiera a Menorca las competencias en medio ambiente. Entre sus propuestas también está la creación de una tarifa plana en los vuelos interislas o apoyar al campo de la Isla.

Imagen de la rueda de prensa.

Estas son las 10 propuestas:

1- PROMOURE PEL CAMÍ DE CAVALLS UNA OFERTA MÍNIMA, PERO ADEQUADA DE SERVEIS ALS SENDERISTES I EL SEU CONVENIENT MANTENIMENT; ACONSEGUIR TAMBÉ L’OBERTURA DE NOVES RUTES SENDERISTIQUES.

2- ACONSEGUIR QUE LA ECOTASA QUE ES RECAUDA QUEDI A MENORCA, QUE EL SEU IMPORT SIGUI JUST, QUE ES DESTINI I REVERTEIXI AL MANCO EN UN 60% A LES ZONES TURÍSTIQUES A ON ES RECAPTA, I EL 40% RESTANT SIGUI DESTINAT A TEMES TURÍSTICS PEL CONSELL INSULAR.

3- DEMANAR LA TRANSFERÈNCIA DE LES COMPETÈNCIES EN MEDI AMBIENT I RECURSOS HÍDRICS AL CONSELL INSULAR; APROVAR UN PLA PER A L’APROFITAMENT DE L’AIGO DE PLUJA, PER A LA RECUPERACIÓ DELS AQÜÍFERS I PER A L’ELIMINACIÓ PROGRESIVA DELS NITRATS AL SUBSÒL MENORQUÍ.

4- PROMOURE UN TRANSPORT PÚBLIC GRATUïT PELS JOVES FINS A 16 ANYS; AMB UNA ESTACIÓ DE AUTOBUSOS DEFINITIVA A CIUTADELLA; AMB MÉS FREQÜÈNCIES AL TRAJECTE MAÓ/CIUTADELLA/MAÓ, I AMB L’INCORPORACIÓ PROGRESIVA DE AUTOBUSOS NO CONTAMINANTS

5- DONAR AL P.T.I. EL CARÀCTER QUE LI CORRESPON DE INSTRUMENT ÚTIL, CARREGAT DE SENTIT I NECESSARI, QUE VETLLI PER A UNA MILLOR SOSTENIBILITAT ECONÒMICA VERSUS L’IMPRESCINDIBLE PRESERVACIÓ DE L’ILLA; I AMB L’OBLIGAT COMPROMÍS POLÍTIC DEL CONSENS, ARRIBAT ELS MOMENTS DE LA SEVA MODIFICACIÓ

6- ACONSEGUIR QUE LA GESTIÓ DEL PORTS MENORQUINS (INCLÒS EL DE MAÓ) PASSI A MANS DEL CONSELL INSULAR; INSISTIR A PORTS IB. PER FER POSSIBLE L’AMARRAMENT DE CREUERS AL PORT DE CIUTADELLA; TROBAR SOLUCIÓ ADIENT A L’ARRIBADA DE CREUERS AL PORT DE MAÓ.

7- PROMOURE DES DEL CONSELL UN CONSENS ENTORN AL PLA DE ZONIFICACIÓ, AMB UNES LÍNIES MESTRES QUE PERMETIN MANTENIR LA PERSONALITAT DE CADA ENTORN, I UNS CUPOS DE VIVENDA VACACIONAL, DE QUALITAT, I QUE ELS AJUNTAMENTS PUGUIN GESTIONAR I DECIDIR LES ZONES QUE MÉS CONVENIENTS CONSIDERIN.

8- MILLORAR I POTENCIAR EL PLA D’ENERGIES RENOVABLES, APOSTANT ESTRATÈGICAMENT PER A LA DIVERSIFICACIÓ D’ELLES I CERCANT LES MILLORS UBICACIONS TINGUENT EN COMPTE LA PRESERVACIÓ DEL PAISATGE VERSUS LES NECESSITATS DE L’IMPLEMENTACIÓ; ESTUDIAR I TIRAR ENDAVANT L’APROFITAMENT DE LA BIOMASA PER A LA PROTECCIÓ DELS NOSTROS BOSCOS.

9- GENERAR NOUS EQUIPAMENTS SOCIOSANITARIS PÚBLICS I PRIVATS, I CREACIÓ D’UNA XARXA INSULAR DE COORDINACIÓ PER A POTENCIAR ELS SERVEIS SOCIOSANITARIS DE L’ILLA.

10- CERCAR I CONSENSUAR MESURES COMPLEMENTÀRIES PEL CAMP DE MENORCA, QUE MILLORIN, DIGNIFIQUIN I DONIN SENTIT AL TREBALL EN EL CAMP I AL MANTENIMENT DE LES FINQUES RÚSTIQUES MENORQUINES.


Deja un comentario

Your email address will not be published.