“En perill d’extinció el Projecte British del CEIP Sa Graduada” – menorca al día
Skip to content

“En perill d’extinció el Projecte British del CEIP Sa Graduada”

Una carta del AMPA del CEIP Sa Graduada

Fachada del centro escolar.
Fachada del centro escolar.

L’AMPA del CEIP Sa Graduada vol fer públic a través d’aquesta carta que a hores d’ara la Conselleria d’Educació encara no ha seleccionat ni contractat un segon assessor lingüístic per a aquest curs, una figura clau per al correcte desenvolupament del Projecte British vigent en el nostre centre des de fa més de 20 anys. Així, aquest fet ha suposat que a l’escola dels nostres fills i filles enguany les classes no hagin començat amb normalitat.

En primer lloc, perquè la Conselleria va incloure dos assessors lingüístics en la plantilla de docents per a aquest curs i en base a això l’equip directiu del centre va confeccionar els horaris dels mestres de l’escola i consegüentment els dels nostres fills. Evidentment, ara, la falta d’un assessor lingüístic ha alterat tota la planificació feta i això està afectant l’organització diària de les classes.

En segon lloc, perquè la manca d’un segon assessor lingüístic està afectant directament la qualitat de l’ensenyament. Així, per exemple, s’hauran de sacrificar els desdoblaments previstos per a les classes d’anglès dels alumnes de Primària si es vol que els alumnes d’Infantil puguin fer anglès.

En tercer lloc, perquè aquesta situació també impedeix desenvolupar la metodologia aplicada fins a dia d’avui en les classes de Primària en què s’imparteixen assignatures del currículum en llengua anglesa. I és que els assessors lingüístics són imprescindibles en el procés d’ensenyament-aprenentatge d’assignatures com les que a Sa Graduada s’imparteixen en anglès: Educació Artística i Ciències Naturals.

Per tot açò, i després que l’equip directiu no hagi obtingut una resposta clara i satisfactòria per part de les Administracions competents, ni que tampoc hagin tingut resultats les gestions fetes com a AMPA, hem cregut necessari fer pública, per una banda, la situació just ara descrita així com també manifestar que s’estan incomplint els principis de qualitat de l’ensenyament de l’anglès i en anglès que es recullen en el conveni signat el 2013 entre el British Council i el Ministeri d’Educació i que es va renovar el passat mes de març. També, que ni la Conselleria d’Educació del Govern Balear ni Inspecció Educativa a dia d’avui han aportat cap solució al problema de contractació d’un segon assessor lingüístic.


Comment

  1. … bueeno, siempre les quedará el profesor de religión, que todos sabemos (ironía) que es mucho más importante para los niños, acostumbrados a las historietas de papá noël, los pitufos, las hadas, pokemon y los unicornios, que no unas clases de una lengua extranjera…

Deja un comentario

Your email address will not be published.