Skip to content

Fallece en Sant Lluís un héroe de la Batalla de Inglaterra en 1940

Maurice Mounsdon fue uno de los 3.000 pilotos de la RAF que derrotaron a los nazis en el cielo del Reino Unido


El teniente de vuelo Maurice Mounsdon, uno de los héroes de la Batalla de Inglaterra de la II Guerra Mundial, falleció este domingo en Sant Lluís a la edad de 101 años.  Tras su deceso sólo quedan tres pilotos de la Royal Air Force que participaron en una de las batallas más importantes de la  II Guerra Mundial y que supuso el primer revés serio para la Luftwaffe de la Alemania Nazi.

Mounsdon se trasladó a vivir a Menorca con su mujer en los años 70 y se estableció en Sant Lluís. La esposa del piloto falleció en 1993 y el aviador decidió permanecer en nuestra Isla.  El año pasado y con motivo de su centenario los Red Arrows que se desplazaron a Menorca  para una exhibición le hicieron una recepción especial.

Maurice Moundson fue uno de los 3.000 aviadores de la RAF que tuvieron que hacer frente al ataque de la aviación alemana  en los cielos ingleses en 1940. Los nazis esperaban dominar el aire para proceder a la invasión del Reino Unido pero la victoria de los aviones aliados impidió que las huestes de Hitler lograran sus planes. El resto es historia.

Moundson pilotó en aquellos días cruciales un Hawker Hurricane. Al atacar un escuadrón de bombarderos  su aparato fue alcanzado y se incendió. El aviador logró salvarse saltando en paracaídas. No obstante resultó con graves quemaduras que le obligaron a recibir injertos de piel a lo largo de años.

Este vecino de Sant Lluís fue uno de los denominados “The few” (los pocos). Esto es en referencia al famoso discurso de Winston Churchill sobre esta batalla   en la que dijo que “Nunca en el campo del conflicto humano se le debía tanto a tan pocos”.


Comments (5)

 1. Per jo aquest tipo de persones no tenen res de res d’herois. A quantes persones va matar aquest aviador, quant de mal va produir?
  Com m’hos van ensenyar de petits diu que ” El Quinto No Matarás”.
  Igual que aquesta setmana passada aquí a Menorca un altra va dir de “Morir si se lo ordenan”
  Quins pricipis tenen aqueta gent respecte a una cosa tant valuosa com és SA VIDA ?

 2. No consider cap heroicissitat el que vagui poder fer aquesta persona a la seva vida professional, igual que aquí la setmana passada va sortir allò de “Morir si se le ordena”
  A quantes persones va matar i quant de mal va fer?
  Tenen conciècia aquesta gent del que fan i diuen?
  Per jo desprecien SA VIDA dels altres.

 3. … pero si es militars son precisament els que més segueixen les tradicions religioses i els seus dogmes… sempre que celebren sa seua patrona treuen es cura castrense, fan misses, una imatge de sa verge… en es camp de batalla fan homilíes qu’animen a ses tropes a matar molt d’enemics… s’esglèsia de s’inquisició, sa tortura i crema de bruixes i ses creuades es sa mateixa que prend partit per els seus en detriment d’altres, tot i que duguin es lema “Gott Mit Uns” (déu amb nosaltres), que duien els nazis escrit al seus uniformes, els mateixos que després feien feines brutes als camps de concentració… ser heroi no vol dir sempre esser una bona persona… mata un i serás un assasí, mata millers amb una bona benedicció, i serás un heroi… aquest pobre noi el van reclutar per defensar es seu país d’una invasió, i va tenir que fer caure avions amb altres joves alemanys a dins igual de acollonits que ell… mentres, es Vaticá ajudava a fugir cap a sudamèrica a centenars de nazis de les SS que mataven a sang freda a innocents a n’es camps… intentar trovar una moral dins de ses sectes religioses no es una bona idea, ja ho veus

Deja un comentario

Your email address will not be published.