Skip to content

El Comitè d’Empresa i IB3-Liquid no arriben a un acord sobre la internalització

Comunicat del Comitè d'Empresa de Liquid Media-Informatius d'IB3


L’acte de conciliació celebrat avui al Tribunal d’Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB) ha finalitzat sense acord entre els membres del comitè d’empresa dels Informatius i les parts denunciades: IB3 i l’empresa Liquid Media.
Els 9 membres del Comitè i una treballadora havíem presentat conjuntament el passat 23 de gener un intent de conciliació previ a demandes reclamant la nostra internalització com a treballadors de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears.
A l’acte de conciliació han assistit el director general d’IB3, Andreu Manresa, la gerent d’IB3, Margarita Cardona, i una representat legal de Liquid Media SL, del grup Mediapro.
Després d’aquest intent de conciliació, els nostres advocats han iniciat els tràmits per la presentació de demandes individuals per cessió il·legal de treballadors contra IB3 i Liquid Media SL davant un jutjat competent de Palma.
El sentit d’aquestes demandes és aconseguir la internalització de tot el personal de la contracta de Liquid Media a l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears. Desenes de companys subcontractats ja han iniciat els tràmits per presentar demandes en el mateix sentit.
El Comitè ha pres aquesta decisió perquè consideram que és l’única via que ens queda per acabar amb un sistema d’externalització que perjudica tots els treballadors subcontractats.
Volem que la justícia dictamini sobre la legalitat de l’actual sistema i si tenim dret a ser treballadors d’IB3 en igualtat de condicions amb el personal propi de l’ens públic.
Aquesta acció legal l’hem presa després d’anys de reclamacions davant IB3, el Govern i els partits polítics per aconseguir la necessària internalització. És la millor via per garantir una millora real de les nostres condicions laborals després de 15 anys de degradació i l’estabilitat dels llocs de feina de la televisió pública balear, a la que servim.


Deja un comentario

Your email address will not be published.