Menorca demana les mateixes mesures per a tots els sectors econòmics – menorca al día
Skip to content

Menorca demana les mateixes mesures per a tots els sectors econòmics

I protecció per a les famílies


Davant la situació d’emergència de salut pública mundial ocasionada per la propagació del coronavirus SARS-CoV-2 i la infecció causada per la COVID-19, declarada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com a pandèmia i que va motivar que el Govern de l’Estat declarés l’estat d’alarma a Espanya, les diferents administracions públiques han anat prenent mesures extraordinàries, d’efecte immediat, encaminades a contenir la progressió i el contagi de la malaltia COVID-19 i protegir així la salut i la seguretat dels ciutadans.

En l’àmbit de l’activitat econòmica, el decret d’estat d’alarma estableix necessàries mesures de contenció que suposen, entre altres, l’obligació d’aturar l’activitat en tots aquells sectors no essencials, així com indispensables mecanismes de garanties socioeconòmiques per respondre a l’impacte d’aquesta suspensió.

Des de Menorca valoram positivament aquesta mesura de contenció per combatre l’epidèmia, però també entenem que certes mesures, com la possibilitat d’acollir-se als ERTO, han de ser ampliades als altres sectors que han vist reduïda dràsticament la seva activitat, i per tant la seva facturació.

Per tot això, considerant que com major sigui el confinament socioeconòmic major serà la seva efectivitat, de manera consensuada i unànime entre les institucions públiques, els agents socials i econòmics i la mateixa societat civil de Menorca, sol·licitam al Govern de l’Estat poder anar més enllà en les mesures aprovades i ampliar les implicacions inicials del decret d’estat d’alarma a totes les activitats econòmiques que no es considerin essencials, igualant-les en drets i garanties amb els sectors principalment afectats, a la vegada que instam a ampliar i fer complir les mesures en matèria de salut laboral per part de les empreses i els sectors que romanguin oberts, a fi de controlar i combatre el contagi de la COVID-19.

Menorca compta encara amb un teixit industrial i de serveis important per a la nostra societat. Aquest teixit, format per treballadors, autònoms,  petites,  mitjanes i grans empreses, són la garantia de la diversificació econòmica que tants esforços ens ha costat mantenir.

Per tant, acordam sol·licitar i establir, des de cada administració competent, els mecanismes necessaris de suport al teixit laboral i empresarial, perquè un cop aixecat l’estat d’alarma puguin reprendre les seves activitats i continuar generant recursos i llocs de feina estables per a la nostra economia local. Al mateix temps, instam totes les administracions a treballar i garantir que cap ciutadà quedi sense prestació econòmica mensual, per tal que cap persona, especialment els més vulnerables, quedi enrere en aquesta nova situació social i econòmica que ens ha tocat viure.

Aquesta petició es fa amb el clar objectiu de poder contenir la progressió i el contagi de la malaltia COVID- 19 i poder tornar com més prest millor a la nostra normalitat socioeconòmica.

 

Signat per:

Presidenta del Consell Insular, Susana Mora

President PIME Menorca, Justo Saura

President CAEB Menorca, José Díaz

Secretari General CC.OO. Menorca, Antonio Soria

Secretari General UGT Menorca, Servando Pereira

President Cambra de Comerç de Menorca, Rubén Adrián

President Cercle Economia, Francisco Tutzó


Deja un comentario

Your email address will not be published.