“Aposta per la pagesia sostenible. Tots hi guanyam” – menorca al día
Skip to content

“Aposta per la pagesia sostenible. Tots hi guanyam”

Un artículo del GOB Menorca

Imagen de productos de Menorca.
Imagen de productos de Menorca.

La crisi sanitària provocada pel Covid-19 s’està resolent, però la crisi econòmica que se’n derivarà, no ha fet més que començar. És hora que ens plantegem quin model econòmic i social volem. Les nostres decisions de compra són una eina de canvi, a través d’elles podem donar suport a un o altre model.

Els productes de Custòdia Agrària són saludables, estan produïts de manera respectuosa amb el medi ambient, i fomenten l’economia local. Són una aposta segura per la sostenibilitat, tant econòmica, social com mediambiental de l’illa. A què esperes a sumar-t’hi?

Durant aquest proper mes, tots aquells que compreu productes de Custòdia Agrària podreu participar en un concurs. Es tracta de publicar fotos a les xarxes socials de la compra que heu fet, o d’un plat que hagueu preparat amb els aliments comprats. Heu d’etiquetar el GOB (@GOBMenorca i #CustòdiaAgrària), el nom de la finca a qui heu comprat i el concurs (#medfoodheroes i @rootedeveryday). S’elegiran dues fotos d’entre totes les publicades, les quals guanyaran un lot de productes de custòdia cadascuna. Les fotos es poden publicar des d’avui, 12 de maig, i durant un mes, fins dia 12 de juny.

Comprar productes de Custòdia Agrària és molt fàcil. Pots fer-ho a mercats agraris i algunes botigues, i, ara més que mai, pots fer la teva comanda a domicili. En aquest enllaç pots veure un llistat amb els productes disponibles aquesta setmana.

Aquesta acció s’emmarca en una iniciativa a nivell mediterrani per celebrar l’alimentació sostenible, la qual a Menorca s’identifica amb els productes de Custòdia Agrària. Cal recordar que els productors adherits al programa de Custòdia Agrària signen un Acords de Pràctiques Agràries Sostenibles amb el GOB Menorca, a través del qual es comprometen a fer una gestió sostenible de les seves finques. Aquestes mesures abasten tant el tipus de cultius que es produeixen, el maneig des bestiar, com la gestió de la finca i els seus elements naturals.


Deja un comentario

Your email address will not be published.