“El vent i els guants de plàstic” – menorca al día
Skip to content

“El vent i els guants de plàstic”

Un artículo del GOB Menorca

Guante en el port de Maó (Foto: GOB Menorca).
Guante en el port de Maó (Foto: GOB Menorca).

Disposar d’un recipient a prova de vent, que impedeixi que els guants de plàstic volin sense control, hauria de ser un requisit bàsic a qualsevol establiment que distribueixi aquest material entre la seva clientela. Ja es veuen guants al mar de Menorca. Estem a una illa on el vent no és estrany.

La posada en marxa de mesures de control sanitari ens està obligant a incorporar nous hàbits a consumidors i a venedors. L’obligació de sistemes de prevenció en la transmissió del virus, però, no es pot traduir en l’increment d’altres problemes que ja teníem detectats. I això és precisament el què està passant amb el material plàstic d’emprar i tirar que s’està usant de manera massiva en aquest temps de pandèmia.

En tant que les autoritats sanitàries no sàpiguen recomanar materials reutilitzables o que es puguin degradar de manera natural, es fa necessari establir sistemes de control més estrictes en l’ús de guants i mascaretes per evitar que s’escampin per la natura. Se’n veuen molts tirats pel carrer i ja n’hi ha que han arribat al camp i al mar. Evitar-ho no és difícil ni car, només cal tenir-ho present.

El GOB fa una crida perquè tots els establiments es dotin d’algun recipient on dipositar els guants que no s’hagin de tornar usar, però que impedeixi que puguin sortir volant quan fa una mica de vent. Qualsevol sistema amb una obertura controlada pot servir. Es poden trobar recipients al mercat o es poden preparar de fabricació pròpia. Els guants s’han de poder dipositar sense tocar el recipient amb les mans.

Animam els responsables de comerços a incorporar sistemes similars i encoratgem als consumidors a que col·laborin usant-los correctament o demanant on poden deixar els guants de manera segura si no troben recipients adequats,

Observar les recomanacions sanitàries és una responsabilitat important. Impedir que el plàstic es descontroli i arribi al medi natural, també.


Comment

  1. … lo de los guantes no hace sino dar visibilidad a un problema más profundo que la irresponsabilidad por la “peligrosidad” de los dichosos guantes, y no es otra que la FALTA DE EDUCACIÓN de la gente… quien está tirando los guantes de cualquier manera no lo hace conscientemente, y es la misma gente que también ha estado tirando inconscientemente toda clase de restos durante toda su vida, colillas, envoltorios de chuches, pañuelos desechables, cubertería de un sólo uso, botellas de plástico, etc… por la ventanilla del coche, al andar por la calle, al volver a casa de la playa o la montaña… no es tanto cuidado con tus guantes por la crisis sanitaria del COVID19, como “eres un guarro, siempre lo has sido, pero ahora eres MÁS PELIGROSO además de mal educado… repito, la gente que hace eso es la misma que lo ha estado haciendo toda la vida… los que nos hemos guardado nuestra basura en los bolsillos hasta encontrar el sitio donde deshacernos de ella NO hacemos tampoco lo de los guantes

Deja un comentario

Your email address will not be published.