“Davant la suspensió total de les festes i altres actes culturals” – menorca al día
Skip to content

“Davant la suspensió total de les festes i altres actes culturals”

Un artículo de Junts per Lô

Vista general de Alaior.
Vista general de Alaior.

La decisió de les pregoneres de les festes de Sant Llorenç que, recollint el sentir d’una gran part de la població, han renunciat a protagonitzar el pregó d’enguany, així com l’opinió pública cada vegada més a favor de la suspensió total de les festes, han fet rectificar el batle José Luis Benejam de l’error que havia comès a l’hora de suspendre les festes i els protocols de les mateixes i, a la vegada, programar actes festius i que tenen cabuda dins aquests protocols anul.lats. Celebram que sigui així i que aquesta vegada s’hagi imposat el sentit comú i la defensa de la salut de tothom, com ja havia demanat Junts per Lô en el ple municipal de la setmana passada.

No podem estar d’acord, però, en la suspensió de molts dels actes programats per aquest estiu, actes culturals i artístics que es poden dur a terme en compliment de totes les condicions establertes per a la protecció de la salut. Si els actes de les festes s’havien de suspendre és per evitar la creació de l’ambient de festa on és difícil el control i autocontrol. Això no passa, no obstant, en aquells actes culturals amb aforament controlat i mesures de prevenció que s’espaien al llarg de tot el període estival, com es fa actualment en totes les poblacions de Menorca. És com si el batle hagués dit: idò, ja que no volen actes per festes, no farem actes en tot l’estiu.

No és tracta d’això, ara més que mai, el sector artístic de Menorca necessita aquest impuls des de les administracions públiques. És necessari per ells i és necessari per donar vida i moure l’activitat en els nostres pobles, també a Alaior. Aquesta decisió precipitada i en cap moment comunicada (ni tampoc consensuada amb la resta de la corporació municipal) entra, a més a més, en contradicció amb l’aprovació al ple per unanimitat d’una sèrie de mesures per reactivar l’economia local, presentada per Junts, on també s’incloïa la contractació d’artistes locals per dinamitzar el sector cultural i el poble en general. Ara, aquest acord s’ha traït unilateralment. No compartim en absolut la decisió desproporcionada i radical presa per l’equip de govern del PP i més tost sembla una rebequeria de fillet petit.

Volem fer constar que al decret de dilluns passat, el Govern no ha modificat res dels actes culturals i artístics, així com els esportius, que es duen a terme, de fet, es fan a tot Menorca amb “normalitat”. La resolució de Salut es refereix només a l’àmbit privat.


Comments (2)

  1. És que junts per lo no u tenía be mai.
    Si fan perqué fan i si no fan dons igual.
    Millo quedau calladets i a casa vostra.

  2. … lo que definitivamente no se pueden hacer son las misas… encerrar en un recinto lóbrego a gente despistada, a escuchar obedientemente a un oficiante decir vacuidades a las que no puedes replicar, además de peligroso por el COVID19 -recordemos que los pocos asistentes serán miembros del grupo de riesgo por la edad-, no tiene nada de festivo… mejor un buen concierto al aire libre o una exposición de nivel… cultura sí, superstición cañí no, por favor… abogo por la eliminación de las ceremonias religiosas, todas, al menos éste desgraciado año de la pandemia, y que disfrutemos de un verano de cultura, arte y diversión en su lugar…

Deja un comentario

Your email address will not be published.