“S’Auba i S’Ull de Sol, 30 anys fent poble” – menorca al día
Skip to content

“S’Auba i S’Ull de Sol, 30 anys fent poble”

Un artículo de la Associació de Premsa Local de Menorca

Portadas de la prensa local.
Portadas de la prensa local.

L’agost de 1990 a Alaior començava a caminar un nou instrument dirigit a la promoció de la cultura i a la informació local: la revista S’Ull de Sol. Just uns mesos abans, el gener, i amb la mateixa il·lusió i ganes, un grup de joves havien creat S’Auba a Sant Lluís. Ambdues publicacions arribaven al món en una època, els anys 90, en què la modernitat i els avenços tecnològics començaven a marcar el ritme de la vida i els esdeveniments a una gran velocitat. Van ser uns anys en que la immediatesa estava per damunt de la reflexió i l’anàlisi. I cap aquí és on la premsa de proximitat va enfilar el seu camí posant de relleu la informació propera i veraç i fent de dinamitzador cultural als pobles de Menorca. En aquests darrers 30 anys tant a Sant Lluís com a Alaior han sorgit iniciatives socials i culturals en torn a S’Auba i a S’Ull de Sol: publicacions, debats, exposicions…i és que fer una revista local és fer poble.

Moltes persones han passat per les redaccions de cada una de les revistes, molts han estat els col·laboradors que mes a mes han omplert de contingut cada nombre editat. Molts han estat, també, els anunciants què han donat – i donen – suport a les revistes. I molts són el subscriptors i lectors que resten fidels a un estil de fer premsa genuí, pur, veraç i sincer. A totes aquestes persones se’ls ha d’agrair profundament el participar d’una iniciativa tan necessària com és fer premsa local.

En aquest any estrany, toca celebrar, d’una manera o altra, els primers 30 anys de S’Auba i de S’Ull de Sol que, juntament amb Xerra i Xala a es Mercadal (amb 24 anys) i El Iris a Ciutadella (amb 77 anys), formen part de la història comú de molts menorquins, la història quotidiana que s’escriu a cada nombre de cada una de les revistes locals de la nostra illa. Enhorabona i per molts d’anys més!


Deja un comentario

Your email address will not be published.