“Ous amb caragols” – menorca al día
Skip to content

“Ous amb caragols”

Un article d'en Joan Pons Pons

(Dibuix: TÒNIA COLL)
(Dibuix: TÒNIA COLL)

Donald Trump va declarar que preferia una “Espanya forta i unida” i es va mostrar obertament en contra de la independència de Catalunya durant tot el seu interminable i nefast -aquesta és l’opinió majoritària que subscric- mandat. Per sort ja ens hem alliberat d’aquest il·luminat que tant de mal ha fet a la democràcia, a Amèrica i al món en la seva totalitat.

Serà substituït amb tota probabilitat per Joe Biden que intentarà recosir les ferides i els sargits que aquest polític estrambòtic amb nom d’ànec de dibuixos animats ha provocat amb les seves contínues espifiades.

Una vegada coneguda la seva derrota, més que la victòria del gens carismàtic candidat demòcrata, s’ha activat, per part de partits polítics, institucions i grans mitjans de comunicació nacionals, la maquinària del relat. Com que a principis d’any hi ha eleccions a Catalunya provocades, com no, pels tribunals de (in)justícia espanyols, ha estat a la capital catalana on s’ha començat a escriure la fantasia política. Ha iniciat l’escriptura de la notícia falsa el PSC que, de boca de la seva portaveu Eva Granados, ha capgirat el mitjó de la realitat i, amb el cinisme al qual ens té acostumats, ha comparat el Govern de Catalunya amb Donald Trump. És, com he afirmat, tan cínica i grollera la declaració i se li veu tan es faldaret, com es diu a Menorca, que fa vergonya aliena el poc respecte que demostra pels seus electors.

Donald Trump favorable al procés, a la independència de Catalunya? Una fake news com una casa. Ho ha explicat molt bé la dramaturga i activista Simona Levi: “Per acabar amb les fake news s’ha de legislar contra partits polítics, institucions i grans mitjans”. I el que vol fer el govern espanyol del PSOE i de Podemos és legislar contra els ciutadans amb un Ministeri de la Veritat com el denunciat a la ficció per George Orwell!

Donald Trump mai és va atrevir a crear un Ministeri de la Veritat. A Espanya, amb el govern més progressista de la història, ho volen fer. A Amèrica, els demòcrates de Joe Biden, s’hi haurien oposat. Però no. Qui s’assembla a Donald Trump són els independentistes!

Més paral·lelismes entre Donald Trump i el progre govern dels socialistes. La immigració. Donald Trump va alçar un mur a la frontera en Mèxic. Pedro Sánchez manté les tanques de Ceuta i de Melilla que estan reforçades amb cables tallants. Igualment conserva els Centres d’Internament d’Estrangers que són un cau sense fons de maltractaments. Així com els mexicans i els americans del sud han de vagar pels deserts que envolten la frontera, els africans naveguen a la deriva per la Mediterrània i cap port espanyol els vol acollir per ordre del govern espanyol. Donald Trump a Nord-amèrica. Pedro Sánchez a Espanya.

Primer Mariano Rajoy i després Pedro Sánchez no han acceptat els resultats del referèndum del dia 1 d’octubre. Donald Trump no vol acceptar els resultats de les eleccions nord-americanes que han donat com a guanyador el líder del Partit Demòcrata. Podríem continuar. Donald Trump vol fer servir el Tribunal Suprem per tal d’aturar el nomenament de Joe Biden. Pedro Sánchez continua fent servir el Tribunal Suprem per mantenir a la presó o a l’exili el govern legítim de la Generalitat que va ser votat pels ciutadans catalans. Donald Trump s’ha envoltat de la bandera per tapar els seus errors mortals amb la pandèmia. Pedro Sánchez llueix una bandera a la mascareta igual que els dirigents de VOX, del Partit Popular o de Ciutadans. El súmmum del seu deliri va ser la roda de premsa que va donar amb Díaz Ayuso: 24 banderes!

Són inútils les evidències. Com més es vagin atracant les eleccions catalanes del mes de febrer més s’incidirà en aquesta i d’altres fake news que comptaran amb la complicitat, com diu Simona Levi, dels grans mitjans de comunicació. Ja ho hem vist amb el nom de la darrera operació destinada a desacreditar els partits independentistes i influir en les eleccions catalanes de principis de l’any que ve. La Guàrdia Civil havia triat el nom d’una batalla guanyada pels nazis amb la participació de la División Azul. Després del natural rebombori de la societat que ho ha trobat inacceptable, els mitjans de comunicació d’àmbit nacional han esmenat l’error i han passat a anomenar-la amb el nom d’un déu convertint-se d’una manera descarada amb el servei de premsa del règim. Així, el Volhov de la Guàrdia Civil ha passat a dir-se Voloh, el déu eslau de la terra.

Té raó Simona Levi. S’hauria de legislar contra partits polítics, institucions i grans mitjans. De no fer-ho, de continuar amb aquesta degradació i perversió del llenguatge, acabarem confonent el bé amb el mal.


Comment

Deja un comentario

Your email address will not be published.