“Per una sanitat millor a Es Mercadal” – menorca al día
Skip to content

“Per una sanitat millor a Es Mercadal”

Una carta de l'associació Vesines des Mercadal

UBS Es Mercadal.
UBS Es Mercadal.
(Foto: GOIB)

Des de l’Associació de Vesines recollim i donem a conèixer, amb aquesta carta, el malestar i descontent general i constant dels vesins i vesines des Mercadal en relació al servei que la nostra unitat sanitària proporciona a la població. 

Les queixes relatives a la tardança de les cites telefòniques, les traves incomprensibles a l’hora de tramitar la targeta sanitària, les derivacions generalitzades a la unitat sanitària des Banyer(Alaior) sense tenir en compte les dificultats de desplaçament, es suma a la inestabilitat i la manca de personal sanitari (auxiliar d’infermeria, infermera de pediatria, metge i recepcionista) que, entenem, també pateixen les mateixes treballadores sanitàries de la unitat per cobrir les demandes en matèria de salut d’una població que augmenta progressivament.

 En un context com l’actual, fa més falta que mai reforçar les unitats d’atenció primària, evitant desplaçaments i proporcionant seguretat i vincle amb la pròpia comunitat. Demanem a IBsalut el reforç i l’estabilitat del personal sanitari de la nostra unitat bàsica garantint un servei de qualitat. 

D’altra banda, fem una crida, també, a que, des de l’Ajuntament, es facin les pressions necessàries i possibles per garantir l’atenció primària que els mercadalencs i mercadalenques ens mereixem i no deixar que en el context actual, el desmantellament de la primera porta d’accés universal a la salut comunitària, sigui un fet al nostre poble.


Deja un comentario

Your email address will not be published.