Skip to content

Miquel Àngel Maria: “Informació de qualitat”


L’any 2020 no ha estat pròdig en bones notícies… La pandèmia de la Covid-19 ho ha marcat tot, i hem hagut de veure notícies que no hauríem desitjat mai. És clar que el deure dels mitjans de comunicació és informar de tot allò que és real, ens agradi i o ens molesti. La funció social dels mitjans és deixar constància i fer memòria de la realitat, recollir les diverses visions i perspectives que hi ha darrere qualsevol notícia, i facilitar la publicació i circulació de les idees i opinions que consagra el dret a la llibertat d’expressió.

 

No tots els mitjans de comunicació poden presumir de complir amb rigor amb aquesta funció social. En l’època de la globalització informativa i de l’hegemonia de les xarxes socials, el manteniment d’una informació veraç i de qualitat per part de qualsevol mitjà de comunicació requereix un esforç constant d’anàlisi de les fonts i de filtrat de les tan avorrides —però malauradament tan abundants— notícies falses que circulen arreu.

 

Segurament la veracitat del contingut és el criteri de qualitat que més hem d’apreciar en un mitjà de comunicació, i en aquest any marcat per la pandèmia s’ha incrementat la importància d’una adequada selecció i promoció de la informació veraç, i el descart de les mentides, les al·lucinacions conspiranoiques o els deliris de la pseudociència. Que de tot açò n’hi ha, i circula arreu, talment un virus.

 

Però hi ha altres criteris de qualitat, com el disseny, les propietats tècniques, o l’ús de la llengua. Els mitjans estan fets d’imatges i paraules, i no hi ha dubte que l’opció per un bon fotoperiodisme i per un registre lingüístic net, clar, precís, modern i adequat a l’audiència, milloraran molt el seu atractiu i la seva capacitat de fer arribar bé el contingut informatiu.

 

Per açò hem de saludar amb entusiasme que un mitjà de comunicació digital de Menorca, com és Menorcaaldia.com, que des de fa anys ens acompanya amb un model de comunicació allunyat de provocacions, estridències i manipulacions tendencioses, caracteritzat per la voluntat de fer arribar als menorquins i menorquines una informació rigorosa de proximitat en relació a tot allò que ens interessa i ens preocupa, ara vulgui fer una passa més, amb la presentació d’un setmanari, també en format digital, amb un disseny amable i acurat, i que ha optat per la llengua catalana, pròpia de Menorca, per fer-se més local, més pròxim, més nostre.

 

Només puc expressar la meva felicitació i els meus millors desitjos per aquesta aventura periodística. Bona travessia, i per molts anys!

 

Miquel Àngel Maria.

Conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports


Deja un comentario

Your email address will not be published.