Skip to content

Sa Foto de n’Antxon Castresana: La UCI del Mateu Orfila


En un món on la sanitat importa tant degut a la pandèmia, la Unitat de Cures Intensives és el darrer bastió de la nostra salut. Ningú hi entra de gust. No superar aquesta prova suposa la mort. Una lluita en la que poc podem fer. Una batalla en la que estem en mans d’uns professionals sanitaris que donaran la cara per nosaltres, per a que siguem amb la família, els amics, amb les nostres rutines i petits plaers de la vida.

I entre el món de la UCI i la vida normal una porta, una frontera que separa la joia del patiment. Una vida molt diferent a cada llindar d’aquesta línia. I els sanitaris com a símbol de l’esperança de la cura.

Cada setmana el fotògraf Antxon Castresana ens donarà una imatge de Menorca per a pensar. I què us suggereix aquesta fotografia?


Comments (6)

 1. Doy la gracias
  .Yo estuve ingresada
  .Y me trataron con profesionalidad y amables..humanos..
  Yo solo te ho que dar las gracias.
  Para todos los de la UCI
  Del Mateo Orfila.
  Les deseo que este año
  Sea algo mejor para que puedan descansar. Algo más..por qué es un trabajo muy muy duro
  Abrazo Pilar

 2. Querría aprovechar este artículo para agradecer de todo corazón, el trabajo, el cariño, la dedicación, la implicación y la humanidad que tienen los profesionales de la UCI que tenemos en Mateu Orfila.
  Son tiempos difíciles para todos, pero mucho más duros para los que hemos perdido a seres queridos. Es duro no poder acompañarlos cuando estan allí, sin saber si podrán volver a casa, o terminarán allí sus días, como fue en nuestro caso.
  No puedo ni imaginar lo duro que debe ser levantarse todos los días, para luchar contra la muerte, contra la enfermedad y no perder la fe, la esperanza y las ganas de luchar. Y aún así, mimar y consentir a sus pacientes como me consta que hicieron con mi mamá. Muchas veces les toca el trabajo más duro, el más triste…
  Allí donde esté, se que os agradece, como yo, que la cuidarais tan bien, y que siguierais luchando con ella mientras le quedaban fuerzas.
  Gracias.

 3. Aquesta foto té molta força! …
  Som un reflexe o una realitat?

  Qui és dins i qui està fòra?
  Tots, d’una manera o altra, esteim dins… i alhora tots, en sí, observam des de fòra…
  I qué miram? als de dins?
  I qué veim? Als de fóra?… Potser, haurem d’analitzar nos a nosaltres mateixos i donar el millor que tenim a dins… L’amor cap a l’atre.

  Això, entte molt més… Em diu aquesta imatge!

 4. La frontera, el mur que no volem franquejar. Tot i sentir l’amabilitat dels ulls que la guarden de cada banda.
  Gràcies a Antxon i a totes les persones que ens tenen cura als hospitals.

Deja un comentario

Your email address will not be published.