“Dimarts podrem votar lliurament?” – menorca al día
Skip to content

“Dimarts podrem votar lliurament?”

Una carta de Junts per Lô

Vista general de Alaior.
Vista general de Alaior.

Dimarts, 6 d’abril de 2021, hi ha plenari a l’Ajuntament i el primer punt de debat tractarà sobre el nomenament de Santiago Pons-Quintana com a fill il·lustre del poble d’Alaior. La proposta té el nostre suport, ja que es tracta d’una persona rellevant en la història recent del nostre poble. La petició neix, com sol i ha de ser en aquests casos, de la iniciativa de diferents representants d’entitats i cambres econòmiques i de comerç de Menorca.

Ara bé, el PP d’Alaior vol lligar el nomenament de fill il·lustre (cosa que no ve marcada al reglament com a estrictament necessària) a la denominació d’un carrer amb el nom de la persona distingida. El nostre grup tampoc té cap problema en dedicar un carrer a Santiago Pons-Quintana, com de fet n’hi ha tants d’altres a Alaior dedicats a altres personatges il·lustres. La cosa és que no els basta en dedicar un carrer, sinó que, a més a més, han d’eliminar un nom autòcton i arrelat a la població (C/ Baixamar) per substituir-lo pel de la persona homenatjada. I en això no hi estem d’acord (ni en aquest cas ni en cap altre).

La preparació del tema ve d’enrere. Al llarg de 2020, el PP s’ha dedicat a modificar el reglament d’honors i distincions per permetre la re-denominació de qualsevol nom de carrer o plaça, sense que sigui prescriptiu preservar els noms històrics de tota la vida. És més, els canvis podran sortir endavant per majoria simple, és a dir, els vots de qui governa i prou. Junts per Lô sempre s’ha mostrat contrari a aquest canvi de reglament i apostem per mantenir els noms històrics i afegir les dedicatòries que es creguin oportunes a cada indret. El canvi del reglament, per descomptat, es feia efectiu amb la majoria del PP i amb els vots en contra de Junts.

El PP d’Alaior porta dimarts a ple la proposta, indivisible segons ells, del nomenament de fill il·lustre i el canvi de nom del C/ Baixamar pel de C/ Santiago Pons-Quintana. El nostre grup va demanar separar ambdues coses i votar-les individualment. Sí, a fill il·lustre; no, a eliminar un nom històric.

La negativa del PP a separar en dos punts el tema plantejat pot condicionar la nostra postura. Al ple tornarem a insistir en el tema, per poder votar sense coaccions. Podrem, finalment, votar lliurement?


Comment

Deja un comentario

Your email address will not be published.