“Presos polítics” – menorca al día
Skip to content

“Presos polítics”

Un comunicat d'Unides Podem de Menorca


Des de UP, celebrem la sortida dels presos Polítics de la presó, però amb molta preocupació i la mirada de recel. 

Una mesura de gràcia, no és una mesura de dret. 

Perquè recordem a tothom que els drets polítics dels presos, segueixen segrestats per la condemna del Tribunal Suprem d’Espanya. No poden exercir càrrecs públics ni ser funcionaris, a més que els indults són reversibles. 

O sia el pes de la Justícia segueix, i l’indult és parcial. 

Recordem que ara fa 20 anys l’independentisme estava sota mínims, que el gruix de la ciutadania a Catalunya no era independentista. Després que el Partit Popular presentes al Tribunal Constitucional la seva paperassa en contra de l’Estatut aprovat en el Parlament de Catalunya, amb el vistiplau del Parlament Espanyol i que fos votat a més per tots els ciutadans de Catalunya en les urnes, recordem-ho, el PP va anar en contra de la voluntat popular i va fer que l’escapcessin. 

Quan els polítics van en contra del poble, el poble va en contra dels polítics. 

Aquest és el resultat. Una Justícia desprestigiada arreu d’Europa i la ciutadania enfrontada, sortosament de manera pacífica, ja que únicament ha estat l’Estat, el que a exèrcit la violència en contra del que varen anar a votar, com tots hem vist. 

Ara, però queden les represàlies dels encausats, més de 3000 que el “Tribunal de Cuentas” acusa i que la Justícia segueix jutjant. 

Són ciutadans anònims, no són mediàtics, però són centenars de famílies que ho poden perdre tot i que quedaran destrossades en el futur pròxim i llunyà. 

La democràcia es guanya en les urnes, no en els Tribunals. 

Des de UP volem una regeneració de la Justícia i treballarem perquè les llibertats polítiques dels ciutadans, siguin plenes. 


Deja un comentario

Your email address will not be published.